ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Zelf overal veilig drinkwater maken
Zelf overal veilig drinkwater maken
Uitrusting

Zelf overal veilig drinkwater maken

  1. 30 juli 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Deze zuiveringsset to go is supercompact, licht, gebruiksvriendelijk en dus ideaal voor in je rugzak. De set bestaat uit een Katadyn BeFree-waterfilter in combinatie met een SteriPEN Aqua-waterzuiveraar en een CamelBak Chute Mag-drinkfles. 

drinkwaterCompact een eenvoudig te gebruiken

Veilig drinkwater is essentieel. Mocht dat niet voorhanden zijn, dan kan je het altijd zelf maken met deze waterzuiveringsset. Dankzij het lage gewicht en het geringe volume neem je de set in je rugzak overal mee naartoe. Het gebruik van de zuiveringsset is erg eenvoudig. Vul het Katadyn BeFree-filter met water uit een kraan of beek, schudt 10 seconden en spuit het filter leeg in de CamelBak Chute Mag-drinkfles. Zet de SteriPEN Aqua aan en roer hiermee 90 seconden door het water in de fles voor het bestrijden van eventuele virussen en nare smaakjes. Je kunt het water nu veilig drinken.

Of je nu overnacht in een guesthouse in Azië, Afrika of Zuid-Amerika – waar drinken uit de kraan niet aan te raden is – of op wandelvakantie bent in de bergen en wilt drinken uit een beekje: met deze set maak je altijd en overal veilig water.

Katadyn BeFree waterfilter

Met het gebruiksvriendelijke Katadyn BeFree-waterfilter ga je op pad zonder liters drinkwater mee te sjouwen. De sterke en flexibele Hydrapak-drinkfles is compact op te bergen als hij leeg is. Vol geeft hij een liter gefilterd drinkwater door er simpelweg in te knijpen. Het filter wordt op de fles gedraaid en kan tot wel duizend liter water reinigen. De BeFree filtert geen virussen of nare smaakjes, daarvoor wordt aangeraden de Steripen Aqua-waterzuiveraar te gebruiken. Consumentenadviesprijs € 49,99.

drinkwaterSteriPEN Aqua waterzuiveraar

De SteriPEN Aqua waterzuiveraar gebruikt ultraviolet licht om bacteriën en protozoa te vernietigen. In tegenstelling tot een filter is een SteriPEN ook effectief in het bestrijden van virussen. Het draagbare apparaat werkt niet met chemicaliën, maar gebruikt dezelfde ultraviolette technologie als waterzuiveringsinstallaties. Consumentenadviesprijs € 54,95.

CamelBak Chute Mag

De Camelbak Chute MAG Tritan is een 100% lekvrije waterfles met een grote drinkopening. Door de magnetische dopvergrendeling krijgt je nooit het deksel op de neus. De fles is uitgerust met een handige draaghandel en is vaatwasserbestendig. De Camelbak Chute MAG is vrij van BPA, BPS en BPF. Inhoud 1 liter, consumentenadviesprijs € 20,-.

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Uitrusting NIEUWS