Zeeland fietsprovincie

Zeeland fietsprovincie met vijf sterren

Nieuws

Zeeland fietsprovincie krijgt wederom vijf sterren.. Het Landelijk Fietsplatform laat weten dat het aantal provincies dat de hoogst mogelijke score weet te behalen dit jaar van vijf naar twee gaat. Des te meer reden om er trots op te zijn op Zeeland fietsprovincie.

Recreatief fietsen

Het verbeteren en behouden van het Zeeuwse fietsknooppuntennetwerk (vier keer woordwaarde) is sinds 2006 de taak van het Routebureau van VVV Zeeland en vrijwilligers. Zo is de afgelopen jaren veel ingezet op de recreatieve routenetwerken, infrastructuur, veiligheid, routeproducten en promotie. Ook is er, samen met provincie en Zeeuwse gemeenten, geïnvesteerd in aanvullende voorzieningen. Denk daarbij aan rustplaatsen op mooie plekken en overzichtspanelen.
Fietsprovincie zeeland
Directeur VVV Zeeland, Erik van den Dobbelsteen: “Dit is een geweldig resultaat! Het behalen van de vijf sterren is al een klus op zich, maar de uitdaging zit hem zeker ook in het behouden van deze sterren. Dat is ons mooi gelukt. Fietsen is een belangrijke recreatieve activiteit die Zeeland op de kaart zet. Mede dankzij het fietsen is Zeeland meer een jaarrond bestemming geworden. Dit resultaat is dus van belang voor de vrijetijdseconomie. Voor buitenlandse toeristen is fietsen, na het bezoek aan het strand, de belangrijkste activiteit tijdens een vakantie in Zeeland fietsprovincie. Ook de Zeeuwse en andere dagrecreanten profiteren van het hoogwaardige fietsnetwerk”. Eric Nijland, directeur van het Landelijk Fietsplatform: “Een goede organisatie helpt om een belangrijk product (fietsen) goed te faciliteren. Dat zien we terug in Zeeland en wordt bevestigd met de 5-sterren”.
www.vvvzeeland.nl
Meer fietsroutes? Wat dacht ja van Brabant? Of fietsen in Zweden? Ook in België is er genoeg te fietsen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!