Barcelona

ZBE milieuzone Barcelona: hoge boetes

Nieuws

De ‘Zona Bajas Emisiones’ (ZBE) in Barcelona is per 1 januari 2020 van kracht van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 20.00 uur. Na drie maanden waarschuwen volgen flinke boetes.

Hoogte boete in Barcelona variabel

In september schreven we al dat hij eraan zat te komen. Als geheugensteuntje willen we er toch nog even je aandacht voor vragen. De zone is per 1 januari 2020 in werking en van kracht van maandag tot en met vrijdag, tussen 7.00 en 20.00 uur. De eerste drie maanden worden er alleen waarschuwingen uitgedeeld. Daarna volgen boetes. Die lopen automatisch op naarmate de vervuiling ernstiger is. Door dit systeem zou je een boete tot 1800 euro kunnen krijgen. De zone beslaat een oppervlakte van 95 vierkante kilometer. Daarmee is de milieuzone van Barcelona meteen de grootste van Zuid-Europa.

Barcelona milieuzone

Aanmelden via website

Je kunt je bezoek aan de stad via een website aanmelden. Als je dat doet, mag je tien dagen per jaar onbestraft de zone in. Uitgezonderd zijn transportvoertuigen boven de 3500 kilo en auto’s van gehandicapten en artsen. Voertuigen zonder milieusticker (benzine van voor bouwjaar 2000, diesel van voor 2006) worden als vervuilend gezien. Zeventig camera’s houden de zaak in de gaten. Ze hangen zowel in de stad als in de voorsteden. Spanje blijft een bezoek meer dan waard. Wij deden Barcelona in oktober met de Hop On Hop Off-bus. We kunnen het iedereen aanraden.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant