Yucon

Yucon by Frankia krijgt er een indeling bij

Campers

Frankia introduceerde vorig jaar de buscamper Yucon. Voor het nieuwe seizoen komt er een derde indeling bij. De 6.0 en 7.0 Lounge krijgen gezelschap van de 7.0.

Yucon blijft bijzonder

De Yucon by Frankia heeft als basisvoertuig de Mercedes Sprinter. Maar het is vooral het innovatieve interieur dat opvalt. Dat is namelijk anders dan bij de anderen. Vooral de 7.0 Lounge wijkt af. Frankia zegt dat de Yucon het comfort heeft van een luxe Liner en de buitenmaten en wendbaarheid van een buscamper. Daarom is de Yucon een zogenoemde micro-liner. De twee vorig jaar gepresenteerde indelingen gaan onveranderd het nieuwe seizoen in. De nieuwe Yucon 7.0 is verkrijgbaar met motoren tot aan 190 pk en optioneel ook vierwielaangedreven. Daarmee kun je ook in de winter prima uit de voeten. Een goede isolatie en de Truma D 6E verwarming – behalve op diesel ook op stroom – dragen daar aan bij. Die stroom komt als je vrij staat uit een standaard LifePo4-accu.

Yucon 7.0

Vanaf dit seizoen bouwt Frankia de indeling van de zes meter lange 6.0 ook in de 7.0. Die is inderdaad 7 meter lang. Achterin enkele bedden en nog meer ruimte in het interieur. Een grote zitgroep voor vier personen. Om te bouwen tot extra bed. Een badkamer die – in vergelijking met de 6.0 – 10 centimeter groter is. Dit allemaal onder het motto „Kleiner können andere“. Oftewel: als je het kleiner wilt hebben, moet je ergens anders zijn. Dat gaat op voor de bagageruimte achterin en de ruimte in het interieur. Ook het keukenblok is met 1,20 meter behoorlijk royaal.

De optionele vierwielaandrijving noemden we al. Het maximale gewicht kan op 3500 of 4100 kilo worden gezet. De twee enkele bedden achterin zijn 1,95 meter lang. Je kunt ze ook samenvoegen. Lekker veel plaats om te douchen in de riante badkamer. De Yucon is er vanaf zo’n 88.000 euro.

De indeling van de nieuwe Yucon 7.0.

Naar de site van Frankia.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant