XT 12

Boreas XT 12 caravan voor het ruigere werk

Caravans

Into the Wild Overland bouwt caravans voor het ruigere off-road werk. Zoals de Boreas XT 12. Te koop in Amerika, maar vooralsnog niet bij ons in de buurt.

XT 12: what’s in a name?

Dat het meteen maar duidelijk is. Dat was waarschijnlijk de gedachte achter het bedenken van de firmanaam. Wat je ermee kunt en waarvoor de caravans worden gebouwd. Off road caravans die je overal mee naar toe kunt nemen. Nieuw is de XT 12. Een vierpersoons caravan die vanaf april te koop moet zijn. De 12 staat voor het aantal voet in lengte: 12. Dat is 3,66 meter, waarbij de dissel niet is meegerekend.

xt 12

Deur aan de achterkant

De deur van de XT 12 zit aan de achterkant. Als je binnenstapt, zie je aan de linkerkant een compacte badkamer en rechts kastruimte. Helemaal voorin het dwarsgeplaatste tweepersoonsbed. Daarvoor de zithoek. Die is ook tot bed om te bouwen. Daarmee zijn er in totaal vier slaapplaatsen beschikbaar. Een keuken zoek je tevergeefs.

XT 12

Want koken doe je uiteraard buiten. Daarvoor trek je aan de rechterkant een lade naar buiten. De koelbox met 75 liter inhoud, het driepits gasstel en de wasbak zijn zo meteen gebruiksklaar. Optioneel bestel je er een luifel bij voor boven de keuken en aan de achterkant boven de deur. De XT 12 heeft een hefdak. Onderweg lekker laag, en als je staat toch een hoogte van 1,83 meter.

MXT
De MXT van Into the Wild Overland.

De watertanks zijn geïsoleerd en verwarmd. Je kunt er zo het hele jaar mee op pad. Er zit een zonnepaneel op het dak dat de huishoudaccu voedt. Natuurlijk zitten er all-terrain banden onder. De bodemvrijheid is 51 centimeter. Er is ook een kleinere XT en een versie waarbij voorop de dissel een motor kan worden gezet: de MXT (foto boven de tekst).

De XT uit de video kost 28.500 dollar, momenteel 25.712 euro. De grotere XT 12 zal duurder zijn, al is de prijs nog niet bekend. Of hij ooit in deze contreien te koop zal zijn evenmin.

Naar de site van Into the Wild Overland.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant