Hymer

Wordt Hymer Amerikaans?

Nieuws

Heb je het al gehoord? Hymer staat te koop. De Europese nummer 1 met 62.000 gebouwde kampeervoertuigen per jaar. Waar onder andere ook Dethleffs en Bürstner onder vallen. Volgens de laatste geruchten is het Amerikaanse Thor Industries (ook Airstream) in de race voor een meerderheidsbelang.

Hymer met Airstream?

Thor is in Europa niet zo bekend. Het legendarische caravanmerk Airstream des te meer. De sigaarvormige aluminium, legende is cult. Naar verluid zoekt het beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf al langer naar samenwerking in Duitsland. Met Hymer zouden de Amerikanen helemaal bovenaan instappen. Het zou meteen de eerste vestiging zijn van Thor buiten de VS. En als we het over een legende hebben, dan heeft Hymer wel raakvlakken met Airstream. Een ander woord voor camper was jarenlang een Hymermobil.

Mocht de overname slagen ontstaat er een reus in de branche. Bij Thor rollen jaarlijks 230.000 kampeervoertuigen de poort uit. Daarmee is het de grootste producent ter wereld. Kenners melden dat Thor tot op heden overgenomen merken helemaal zelfstandig heeft gelaten. Er zouden niet al te veel veranderingen doorgevoerd gaan worden bij Hymer.

Hymer

Veiligstellen van de toekomst

De erfgenamen Hymer zijn in voor een verkoop van delen, of zelfs van het meerderheidsbelang. Dat is al een tijdje geen geheim meer. Er zouden meer gegadigden zijn. Er zou nog niks besloten zijn. Men bekijkt met grote zorgvuldigheid diverse opties, zo heet het in Bad Waldsee. De optie om naar de beurs te gaan is ook nog steeds open. Naast het samengaan met externe partijen. Het belangrijkste voor de familie Hymer is daarbij de toekomst van het concern.  Het zekerstellen van de positie van het bedrijf.  Hymer is de afgelopen tijd sterk gegroeid, dat moet ook in deze markt. Dit wil men ook in de toekomst kunnen blijven doen.

www.hymer.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant