Kerstmarkt Berlijn

Nieuws

Kerstmarkt Berlijn 23-11-2015 t/m 31-12-2015

Wat is er in de kerttijd mooier dan teen de avond over een kerstmarkt slenteren, speculaas en gebrande amandelen te snoepen en glühwein te drinken.Geweldig dat je dat op de kerstmarkt Berlijn veelvuldig hebt. Van de grote, traditionele kerstmarkt in de Spandauer altstadt, langs de vele kleinere historische kerstmarkten in Belijn tot aan de kerstmarkt aan de Gendarmenmarkt, ze zijn zo veelzijdig als Berlijn zelf.

De grootste kerstmarkt bevindt zich op de Gendarmenmarkt, dagelijks open van 11 tot 21 uur. Meer info op hun website: www.gendarmenmarktberlin.de

Verder zijn er nog kerstmarkten op de Alexanderplatz  en op de Breidscheidplatz aan de Gedächtniskirche. Nog zo’n 30-tal kleinere kerstmarkten vind je op andere locaties.

Feestelijke verlichting van de binnenstad
Vanaf medio november is de City één zee van licht. Het dak van het Sony-Center wordt omgetoverd tot een fonkelende sterrenhemel en op de Boulevard Unter den Linden zijn de bomen zó geraffineerd verlicht dat ze een avant-gardistische uitstraling hebben. De langste en misschien wel de mooiste lichtketting loopt van het Wittenbergplatz tot aan de Halensee – langs winkels met topmerken in de City West en de kerstmarkt bij de Gedächtniskirche. Met recht een Wintersprookje.

Berlijn – ideale reisbestemming voor kerstinkopen
Maar er zijn nog andere redenen om in de winter naar de stad aan de Spree af te reizen: het grootste warenhuis van Europa, 1800 winkels op de vijf kilometer lange shoppingmall en dertig vlooien- en antiekmarkten maken van Berlijn een geweldig winkelparadijs.

Plaats en tijd

Waar: Op verschillende plaatsen in Berlijn
Wanneer: Zie de website
Website: www.weihnachteninberlin.de

Camperplaats

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!