ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Wintersportdrukte verwacht
Wintersportdrukte verwacht
Nieuws

Wintersportdrukte verwacht

  1. 10 februari 2016, 17:00
  2. 0 Reacties

Wintersportdrukte? Hier is het de dag na carnaval. Maar voor veel Nederlanders is het aanstaande zaterdag 13 februari vertrekken richting sneeuw. Ga je met de auto, caravan of camper hou dan rekening met drukte richting Zuid-Duitland, Oostenrijk en Frankrijk. De meeste Nederlanders gaan richting Oostenrijk. Frankrijk, Duitsland en Zwitserland maken het favorietenlijstje compleet.

Wintersportdrukte op bekende routes

De ANWB laat weten dat er in Duitsland veel files te verwachten zijn. Het drukst is het op zaterdag tussen 10 en 14 uur en dan vooral op de A7, A8 en A9.  Ook richting Franse Alpen is het druk. Files bij Lyon en op de RN85 en RN90. Voor volgende week zaterdag 20 februari verwacht de ANWB eveneens topdrukte. De kans op oponthoud door grenscontroles tussen Duitsland en Oostenrijk is groot. Wachttijd oplopend tot een uur. Druk is het in Oostenrijk vooral op de A10 en de A12. Op de S16 is er hinder door werkzaamheden aan de Arlbergtunnel. In Zwitserland ontstaan waarschijnlijk geen echte problemen. Het zal op de drukke routes A1, A2 en A13 wel drukker zijn dan normaal.

Natuurlijk zijn er ook landgenoten die kiezen voor zonnige bestemmingen. Lekker op een terrasje in februari heeft natuurlijk ook zo zijn charme. Egypte, Turkije, Kaapverdische eilanden, Aruba of de Canarische Eilanden, al schijnt het op die laatsten iets frisser te zijn in februari. Zomaar een greep uit het zeer ruime aanbod. Waar je ook voor kiest, geniet ervan.

Kijk op de site van de ANWB voor afwijkende verkeersregels in het buitenland en wat je per land bij je moet hebben in de auto: www.anwb.nl

Wintersportdrukte

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS