ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Winterkamperen op een wintercamping
Winterkamperen op een wintercamping
Uit tips

Winterkamperen op een wintercamping

  1. 2 december 2017, 19:00
  2. 0 Reacties

Winterkamperen, daarvoor kun je bijvoorbeeld terecht op de Natuurkampeerterreinen. Maar er zijn in Nederland ook genoeg campings waar het kan. Want echt niet alle campings zijn in de winterperiode dicht. Een wintercamping is snel gevonden.

Familiecampig De Vossenburcht

Okee, de kantine en het zwembad zijn in de wintermaanden gesloten. Maar verder is het er prima winterkamperen op deze ACSI-camping. Verwarmd sanitairgebouw, schaatsen op de vijvers, met een slee het bos in. Er zijn in de buurt diverse binnenspeeltuinen en zwembaden. Ook een uitstapje naar Zwolle, Hoogeveen of Meppel is een aanrader.

Vakantieoord Het Lorkenbos

In de winter is het extra rustig op de Veluwe en dus ook op Lorkenbos. Er zijn wat minder ruime openingstijden voor een aantal attracties en horeca, maar de Veluwe is in ieder jaargetijde mooi. Lekker schaatsen in Otterlo, of in de bossen bij Garderen langlaufen. Er worden jaarlijks verschillende leuke winterevenementen georganiseerd. Je leert de Veluwe op een andere manier kennen.

winterkamperen

Campingpark de Nieuwe Riet

Veel activiteiten, ook rond Kerst en Oud en Nieuw. Een vuurwerkvrije camping waar honden rond de jaarwisseling gratis mogen verblijven. Verder de gebruikelijke markten, ijsbanen en shoppingevenementen. In februari is het carnaval in Brabant. Maak het mee of vlucht ervoor weg, aan jou de keus. Op deze gemoedelijke 40+ camping ben je van harte welkom. De Nieuwe Riet ligt in Oud Gastel.

Wintercamping ’t Hilgelomeer

Camping ’t Hilgelomeer in Winterswijk is zowel in de zomer als in de winter open. In de wintermaanden kun je overnachten op één van de camperplaatsen van wintercamping ’t Hilgelomeer. Houd er wel rekening mee dat de voorzieningen, zoals het toiletgebouw en de douches, gedurende de wintermaanden zijn (af)gesloten; je bent dus geheel self supporting. De receptie is tijdens het winterkamperen onbemand. De kosten van overnachting kun je eenvoudig deponeren in de desbetreffende brievenbus.

Natuurlijk zijn er veel meer campings open in de winterperiode. Even Googelen op wintercamping of winterkamperen en het zal je verbazen op hoeveel plekken je terecht kunt in ons land. Geen enkele smoes dus om deze winter geen frisse neus te gaan halen. Je camper of caravan kan daarna altijd nog naar de stalling.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Onderweg, Uit tips NIEUWS