ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Winnebago Boldt: Amerikaanse buscamper op Sprinter
Winnebago Boldt: Amerikaanse buscamper op Sprinter
Campers

Winnebago Boldt: Amerikaanse buscamper op Sprinter

  1. 7 april 2019, 17:00
  2. 0 Reacties

Het Amerikaanse cultmerk Winnebago presenteert de winterharde buscamper Boldt. Het is een mooie combinatie van een typisch Amerikaanse slaapkamer met lounge-functie en de Deutsche Gründlichkeit van de Mercedes Sprinter.   

This is the van for real van users!

Onder dit motto zet het legendarische campermerk Winnebago zijn nieuwste creatie op de RV-beurs in Salt Lake City in de schijnwerpers. De Boldt is zowel voor zomer- als voor winterkamperen geschikt. Dat vinden wij hier al redelijk normaal voor een kampeermiddel, maar dat in Amerika is het dat zeker nog niet. De naam, Boldt met dt, verwijst naar de Duitse natuurkundige Alexander von Humboldt. Hij heeft de nodige geografische ontdekkingen op zijn naam staan.

Winnebago Boldt exterieur

Autark

Autark is het steekwoord. Daarvoor zorgt een nieuw energiesysteem dat de naam Pure 3 meekreeg. Zonnepanelen en een lithium-accu zijn het hart van het systeem. Ook de vele assist-systemen – aan te sturen via het spraakgestuurde MBUX – van de Benz zorgen voor een brok zelfstandigheid. Voor de winterhardheid zorgt een dikke isolatie van alle wanden, vloer en dak. Zelfs de achterdeuren zijn niet vergeten. In de zomer zorgt een Coleman airco voor voldoende koelte. De Truma-Combi zorgt in de winter voor genoeg warmte. Bij de meubels is gebruik gemaakt van de modernste lijmtechnieken om ieder kraakje of rammeltje te elimineren.

Twee indelingen: Q 70 BL en KL

Waterleidingen zijn vorstvrij opgeborgen. Watertanks geïsoleerd en voorzien van verwarmingsmatten. Ook de accu staat op een warm plekje, onder het bed. Geen oververhitting of bevriezing te vrezen. Bij Winnebago geen zogenaamde oren aan de zijkant. Geen verbreding dus van de carrosserie om een bed in de breedte kwijt te kunnen. Dit zien we in Europa bijvoorbeeld bij de Grand Canyon S van Hymer. Er zijn twee indelingen om uit te kiezen, beiden met enkele bedden in de lengterichting. De tweepersoons indelingen heten Q 70 KL en BL.

Boldt BL Winnebago

Boldt KL Winnebago

Van slaapkamer naar loungeplek

De BL is eigenlijk gewoontjes te noemen. Enkele bedden achterin, in het midden keuken en badkamer met die eerste aan de kant van de schuifdeur. De KL is meer afwijkend. Hij heeft de badkamer helemaal achterin. Het beslaat de hele breedte van de bus, met het toilet een de ene kant en de douche aan de andere kant. Het keukenblok staat aan de kant van de chauffeur. Achter de badkamer eerst een kast, dan de twee enkele bedden die door de kast naar elkaar toe buigen. De bedden zijn overdag als banken te gebruiken. Zo maak je van je slaapkamer een lounge-plek. Dankzij het Flex-Bed-System maak je van de enkele bedden ook een queensbed.

winnebago

Behalve een verplaatsbare tafel (dankzij rails in de vloer) is er ook een railsysteem bij alle ramen. Hieraan kun je haakjes of opbergvakken hangen op de plek waar jij ze hebben wil. Ramp-track-system is de naam. De tafel is multifunctioneel en kan ook als statafel of buiten de bus worden gebruikt. Verder valt een 24 inch led televisie op, een digitale HD-TV antenne, een wifi-booster, een magnetron, een lpg aansluiting. Vooralsnog is hij alleen in Amerika te koop. Daar kost hij 185.000 dollar. Dat is net geen 164.000 euro.

winnebagoind.com

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Campers NIEUWS