ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Winnaars E-bike Fiets van het Jaar 2018 bekend
Nieuws

Winnaars E-bike Fiets van het Jaar 2018 bekend

 1. 2 maart 2018, 19:00
 2. 0 Reacties

De deuren van de E-bike Xperience zijn open, samen met de Fiets en Wandelbeurs en de allereerste voorjaarseditie van Bike MOTION. De bezoeker kan vanuit één centraal punt alles vinden op het gebied van e-bikes, sportief fietsen, wandelen en reisbestemmingen. Acht hallen van de Jaarbeurs zijn gevuld met de nieuwste producten, innovaties en presentaties van een enorm breed merkaanbod. Tijdens de opening zijn de winnaars van de Fiets van het Jaar verkiezingen van de RAI vereniging bekend gemaakt.

Winnaars Fiets van het Jaar 2018

De winnaars van de Fiets van het Jaar verkiezing 2018 zijn bekend. De titel Fiets van het Jaar is gewonnen door Gazelle met de CityGo C3.In de categorie E-bike van het Jaar 2018 is de Sparta R5Te er met de prijs vandoor. De Speed E-bike van het Jaar 2018 is de Klever X Speed. De titels in de categorieën Racefiets en Mountainbike van het Jaar gaan naar deSpecialized Tarmac S-Works en de Trek Top Fuel 9.8 SL. De Awards zijn uitgereikt tijdens de opening van de fietsbeurzen E-bike Xperience en Bike MOTION in de Jaarbeurs in Utrecht door RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck. Alle winnaars hebben een prominente positie op het Awardplein bij de ingang. De bezoekers kunnen met de winnende e-bikes het grootste indoor testparcours van Europa op.
De verkiezing ‘Fiets van het Jaar’ wordt voor de 31ste keer georganiseerd door RAI Vereniging. De verkiezing is er op gericht om consumenten en media te laten zien welke ontwikkelingen er zijn op fietsgebied en welke noviteiten en slimmigheden de ontwerpers bedacht hebben om het koperspubliek aan te spreken. Naast de innovaties op een fiets, kijkt de jury ook naar andere aspecten zoals veiligheid, afwerking, rijgedrag, prijs-kwaliteit verhouding en de x factor van de fiets.

De Fiets van het Jaar verkiezing is in de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste prijzen voor de fietsindustrie in Nederland. Inmiddels worden de Awards uitgereikt in 5 verschillende categorieën die model staan voor het brede en gevarieerde aanbod aan fietsen. Dit jaar zijn in totaal 46 inzendingen beoordeeld waarvan er 14 doorgingen naar de finale. De fietsen zijn door een merkonafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld én in de praktijk getest.

Over E-bike Xperience

De zoektocht naar een e-bike begint op E-bike Xperience, van 2 t/m 4 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Op E-bike Xperience zijn honderden modellen e-bikes van meer dan 60 merken beschikbaar voor een testrit op het langste indoor testparcours van de Benelux. Hellingen, een schelpen- en zandpad, asfalt en klinkers allemaal onderdeel van het parcours. De kans om in een dag, onder een dak de keuze te maken voor een geschikte e-bike.
Bezoekers kunnen alle vragen stellen aan de onafhankelijke adviseurs in het E-bike Theater. Zij vertellen wat de beste keuzes zijn aan de hand van het fietsgedrag. Past daar een stabiele achterwielmotor bij, een middenmotor of nu juist een voorwielmotor. Experts van brancheorganisaties en gerenommeerde opleidingsinstituten verzorgen gedurende de drie dagen presentaties en vragenuurtjes in het E-bike theater. Naast alle merken e-bikes, van lifestyle fietsen tot stadsfietsen en e-pedelecs vind je op E-Bike Xperience ook een ruim aanbod aan accessoires. Van helmen, tassen en sloten tot zadels en fietsendragers.

Juryrapporten winnaars Fiets van het Jaar 2018

Hieronder een overzicht van de juryrapporten per type fiets

Fiets van het Jaar: Gazelle CityGo3
“Eigentijdse fiets met robuuste rijeigenschappen’, zo kwalificeert de jury de Gazelle CityGo3. De fiets kent modieuze kleuren, is goed in balans en biedt waar voor zijn geld.

E-bike van het Jaar: Sparta R5Te
Elegante fiets die in het oog springt door het eigentijds ontwerp. Een design E-bike met aandacht voor veiligheid en voorzien van onderhoudsvriendelijke belt-drive. De in de motor geïntegreerde versnellingen en extra dikke banden zorgen voor extra comfortabele rijeigenschappen. Een e-bike waarmee je gezien mag worden.
Speed E-bike van het Jaar: Klever X Speed
De Klever X Speed blinkt uit in zijn unieke en herkenbaar design van het frame. De jury roemt de doorontwikkeling van deze speed e-bike. Een sportieve, stijlvolle en moderne speed e-bike met optimaal comfort.
Racefiets van het Jaar: Specialized Tarmac S-Works
Heerlijk lichtvoetig, altijd acceleratie ter beschikking: deze fiets lijkt uit elke pedaalslag net dat beetje extra te halen. De jury was unaniem onder de indruk van de Tarmac, ook met het absolute topsegment waar hij toe behoort in het achterhoofd. De brede grijnzen waren veelzeggend: de S-works levert instant rijplezier.
MTB van het Jaar: Trek Top Fuel 9.8 SL
De Top Fuel beantwoordt één prangende vraag: wat voegt een fully toe in het Hollandse vlakke XC-parcours? Veel! Speels gemak, rijplezier en veel snelheid was het oordeel van de jury. De controle op de uitdagende en snelle singletracks was indrukwekkend, en maken van de Trek niet alleen bij deze award een winnaar.

www.ebikexperience.nl

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

Vitali City vouw-ebike
Accessoires

Vitali City vouw-ebike

Makkelijk mee te nemen, want nauwelijks ruimte nodig en prima voor diegene die wat steun bij het fietsen kan gebruiken....

 1. 29 mei 2014, 0:00
 2. 0 Reacties

MEER Nieuws NIEUWS

Seikel bouwt terreinwaardige Crafter
Nieuws

Seikel bouwt terreinwaardige Crafter

Seikel maakt al jaren bussen van Volkswagen terreinwaardig(er). Dat gebeurt zo goed dat het bedrijf sinds 2003 officieel toeleverancier is op dit gebied. Nu heeft Seikel ook een pakket voor de nieuwe VW Crafter….

 1. 21 maart 2018, 17:00
 2. 0 Reacties
Al-Ko roept kogeltrekpen K50 terug
Nieuws

Al-Ko roept kogeltrekpen K50 terug

Het Duitse Al-Ko Fahrzeugtechnik laat weten dat er een risico is geconstateerd bij de kogeltrekpen K50 (Al-Ko Ref. 1275100). Over het algemeen zit dit onderdeel op auto’s van boven de 3500 kilo. De kogel…

 1. 19 maart 2018, 19:00
 2. 0 Reacties
Campercontact plaatst 25.000ste camperlocatie
Nieuws

Campercontact plaatst 25.000ste camperlocatie

Vanaf vorige week staan er maar liefst 25.000 camperlocaties op de site Campercontact.nl van de NKC. Camperplaats Lindewerra in het gelijknamige dorpje in de Duitse deelstaat Thüringen mocht de slingers ophangen. Steeds verder weg…

 1. 19 maart 2018, 17:00
 2. 0 Reacties
Karsten Tenten UIT de brand
Nieuws Tent

Karsten Tenten UIT de brand

Vrijdag 9 maart gingen showroom en atelier van Karsten Tenten in vlammen op. Veertig jaar pionieren in puin. Maar nog geen twee werkdagen later was Karsten Tenten BV alweer operationeel. De reputatie van het…

 1. 16 maart 2018, 11:00
 2. 0 Reacties