Retro Wildcamp

Wildcamp is retro HY-Citroën

Campers

Ter ere van 70 jaar HY kwam er vorig jaar een ombouwset, gelimiteerd op 70 stuks. Nu staat op de Caravan Salon dezelfde retro-Citroën als buscamper: de Wildcamp. Modern van binnen en een opgeplakte gelijkenis met de HY van vroeger. Basis is de Typ H 70th Aniversary Van.

Jumper in oud jasje

Onder de delen van fyberglas, in dit geval in de originele oude kleur Beige Gazelle, zit gewoon een moderne Jumper. Het gekozen kleurtje stamt uit 1977. Onder de kap echter een motor van nu, de BlueHDI met 160 pk. Standaard met ABS, remassist, ESP, ADR en bergassist. Binnen zien we een interieur van de Pössl Roadcamp R. Dat wil zeggen in hoogte verstelbare draaibare cabinestoelen. Samen met een tweezits dinette de zithoek. Daarachter de keuken met twee pitten. Wasbak en een koelkast met een inhoud van 64 liter. Vervolgens het bad met douche. Daarvan zijn er meerdere varianten, afhankelijk van de uitvoering die je kiest. Water voor douche en keuken komt uit de 100 liter bevattende verswatertank. De afvalwatertank kan 92 liter hebben. Achterin het bed dwars, voor twee, met een bedmaat van 1,96 bij 1,32 meter.
Wildcamp interieur

Concept Car

Citroën noemt het een concept car. Maar hij is voor € 68.729,- gewoon te bestellen (exclusief onze bpm). Optioneel zetten ze er een infotainmentsysteem van Alpine in met 9 inch monitor. Heb je meteen navigatie. Ook kun je nog kiezen voor het Porclain aandrijfsysteem 4×2 met sperren. Dan komt zijn safari-uiterlijk wat meer tot zijn recht.
Wildcamp rear
Wildcamp bed
Hij is wat afmetingen betreft (lbh) 5414 bij 2050 bij 3100 mm. Alles wat er op het dak ligt is meegeteld. Hij heeft vier zitplaatsen en twee slaapplaatsen. Maximaal toelaatbaar gewicht is 3500 kilo. Leeg weegt hij 2865 kilo (naar opgave fabrikant is dat inclusief de ombouw en de chauffeur). De bus los (Pössl Roadcamp R) kost € 41.597. De typ H ombouw komt op 27.132 (inclusief montage en lak). Prijzen af fabriek.
 
Wildcamp front

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant