Wiel wisselen? De wielhanger!

Accessoires

wielhanger_logo_1De wielhanger stelden we december 2013 voor het eerst aan je voor. Tijd voor een update. De wielhanger is een handige tool om zelf wielen te verwisselen. Ook van je camper of caravan. Hij maakt het klusje gemakkelijker en minder zwaar. Natuurlijk zal het nooit gelegen komen, heb je dik kans dat het regent, sta je meestal net op een vervelende plek stil, had je eigenlijk al ergens moeten zijn en ligt de krik onder een berg spullen in je kofferbak. Dat kan de wielhanger helaas niet voor je veranderen. Maar hij helpt wel mee. Ook als je bijvoorbeeld je zomer- of winterbanden wilt wisselen of je wielen eens een goede poetsbeurt wilt geven. Je zult dan merken dat een wiel best wel wat weegt. Een wiel van een personenauto rond de 18 kilo. Een camperwiel al gauw rond de 24 kilo. Door de wielhanger te gebruiken gaat het wisselen gemakkelijker en fijner. Een paar simpele stappen en je voorkomt pijn in je rug of beschadiging van je velg. Het werkt snel en veilig. Het gewicht van het wiel hangt namelijk altijd volledig stabiel aan de wielhanger. Je hebt zo volledige controle over de klus.

Zo werkt het

Door het uitgekiende ontwerp schuif je het wiel in één beweging perfect op zijn plaats. Te strak aandraaien is onmogelijk. Er is weinig kracht nodig om het zware wiel te plaatsen of te verwijderen omdat de wielhanger het wiel volledig ondersteunt. Je draait de wielhanger in het bovenste gat nadat je de wielbout hebt verwijderd. Daarna verwijder je alle bouten en schuif je het wiel eenvoudig over de wielhanger. Je schuift het reserve wiel over de wielhanger, monteert weer alle bouten en klaar!
Helemaal handig is het als je twee wielhangers gebruikt. Het wiel is dan namelijk ook meteen gecentreerd. De geregistreerde wielhanger is gemaakt van CNC ­gedraaid RVS en is zodanig gevormd dat het wiel zo goed mogelijk naar de auto, camper, caravan, bedrijfswagen of aanhanger wordt geleid.

Zes types

De wielhanger is er in 6 uitvoeringen, waarvan een type voor bijna alle caravans en twee types voor zeer veel campers. Voor auto’s en bedrijfswagens is er een wielhanger voor 99,9% van alle gangbare modellen met wielbouten. Bij twijfel kun je contact opnemen met de fabrikant, ze helpen je graag. Wielhanger type 2 past op alle caravans met een Al­KO, BPW, Knott, Niewiadow of Trigano chassis:
Adria, Airstream, Avento, Bailey, Beyerland, Biod, Bürstner,Cabby, Carado, Caravelair, Chateau, Coachman, Dehleffs, Eifelland, Elddis, Eriba, Fendt, Hobby, Ixus, Kabe, Kamath, Kip, Knaus, Lowlander, Lunar, Polar, Predom, Rheingold, Solifer, Sprite, Sun Roller, Sunlight, Swift, Tabbert, TEC,Triage en Wilk
Camper
Wielhangers type 3 en 5 passen op zeer veel campers gebaseerd op de volgende chassis:
Fiat Ducato, Ducato Maxi en Ducato X250, Citroen, Mercedes, Nissan, Opel, Peugeot, Renault en Volkswagen.
Wielhanger
Welk type past op je auto kun je nakijken op de lijst die te vinden is op onderstaande site. De prijs bedraagt ​19,95 (inclusief btw). Het extra robuuste type 5 voor de grote campers kost 24,95. Bij aanschaf van een setje van twee dezelfde types ontvangt je 1 euro korting per stuk.
www.wielhanger.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant

Meest gelezen