cuv 50 jaar

Weinsberg bouwt al 50 jaar CUV

Nieuws

De SUV (Sport Utility Vehicle) is momenteel erg populair. Camperbouwer Weinsberg voorzag deze trend 50 jaar geleden al. Toen was er namelijk de eerste CUV (Caravaning Utility Vehicle).

Weinsberg CUV anno 1969

De SUV kennen we allemaal. Hij gaat inmiddels al zo’n 20 jaar mee. Een kruising tussen een robuuste terreinwagen en een comfortabele personenauto. Momenteel een erg populair model. Wist je dat Weinsberg, een merk van Knaus, al heel wat eerder deze trend zag aankomen? Daarom was er al in 1969, vijftig jaar geleden, hun eerste CUV. Robuust als een bestelwagen, maar met het comfort van een klein appartement.

Zeer aaibare Fiat 238

Basis voor deze eerste CUV was de Fiat 238. Hij sloeg aan, mede door zijn flexibele gebruiksmogelijkheden. Van verhuisbus tot camper en alles ertussenin. Dankzij het hefdak was er voldoende ruimte in het interieur. Een nieuw concept was geboren: de CUV. Knaus en Weinsberg maken ze tot op de dag van vandaag. En met succes. De compacte campersoort is mateloos populair. Voor velen is het ook de instap in de wereld die camperen heet. De goede prijs-kwaliteitverhouding helpt daaraan mee.

CUV: heel wat te kiezen

Ben je op zoek naar een buscamper, dan is er bij Knaus en Weinsberg heel wat te kiezen. Zo heeft Knaus de buscamperseries Boxstar, Boxdrive en Boxlife. Bij Weinsberg kun je terecht voor de CaraBus en CaraTour.

Naar de site van Weinsberg.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant