Vario 1000

Wegdromen bij de Vario Perfect 1000

Campers

De Vario Perfect 1000. Niet compact, niet wendbaar, niet zuinig. En juist daarom een heerlijke camper om bij weg te dromen. Voor als je ooit nog eens die hoofdprijs wint.

Perfect 1000 gebouwd door familiebedrijf

Bij onze oosterburen heet dit de luxusklasse. Tien meter lang en voorzien van een slide-out aan de zijkant. Aan de achterkant de grote klep waarachter de garage voor de Smart schuilgaat. De laadpaal voor de e-bikes neem je gewoon zelf mee. Basisvoertuig is de luchtgeveerde Mercedes Actros 1835 LL. Hij weegt 18 ton en heeft 260 kW / 354 pk onder de kap. Het familiebedrijf Vario Mobil bouwt al 30 jaar dit soort luxe paleizen op wielen. Dit is alweer de vierde generatie van dit model. Vandaar de naam Perfect IV.

Vario Perfect 1000 garage
Vario Perfect 1000 met garage voor de Smart en oplaadpaal voor de e-bikes.

Zelfdragende opbouw van gfk

De opbouw – naar het sandwichprincipe – is voor dit nieuwe model doorontwikkeld. Hij is gemaakt van gfk en zelfdragend. De wanden zijn vlak. Nieuw is de panorama-voorruit. Die zorgt niet alleen voor veel (uit)zicht. Hij maakt – doordat hij is verlijmd – de gehele carrosserie ook stijver. Een speciaal filter laat 56% minder UV-straling binnen. De Smart – altijd handig voor uitstapjes en de boodschappen – rij je op een platform. Dat schuift vervolgens automatisch de garage in. Zo schuift hij er ook weer uit.

Perfect 1000 interieur
Luxe interieur.

BentArt interieur

Het interieur is van het design BentArt. We zien Amerikaans notenbomenhout. Alle vormen zijn zacht en rond. Het leer van de comfortstoelen is licht van kleur. Het lichtsysteem zorgt voor iedere gewenste sfeer. Het licht is dimbaar en het systeem is in staat favoriete instellingen te onthouden. De 1000 is behalve 10 meter lang 2,52 meter breed en 3,80 meter hoog. Hij is er met twee of vier slaapplaatsen. De indeling kiest de klant zelf.

Perfect 1000 doorkijk

Luxe wat de klok slaat, heeft uiteraard ook een prijs. De Vario Perfect 1000 is er vanaf 554.340 euro. Daar komt dan nog wel een beetje bpm bij. Maar ach, als je toch die hoofdprijs hebt.

Naar de site van Vario Mobil.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!