Finland

We mogen weer naar Finland

Uit tips

Vanaf vandaag zijn de Finse grenzen voor zeventien Europese landen weer geopend. Ook voor toeristen uit Nederland en België. En dat is fijn, want Finland is een heerlijk vakantieland.

Aantal besmettingen in Finland laag

Behalve Nederland en België staan ook Andorra, Oostenrijk, Cyprus, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Ierland, Liechtenstein, Malta, San Marino, Slowakije, Zwitserland en het Vaticaan op de groene lijst. Het aantal besmettingen in Finland is laag. Niet verwonderlijk dat de voorwaarde om op de groene lijst te komen streng is. Die is dat er de afgelopen twee weken per honderdduizend inwoners niet meer dan acht personen besmet zijn geraakt. Ook in Finland moet men afstand houden en de handen wassen. Mondkapjes in openbare ruimten of het openbaar vervoer zijn niet verplicht.

Finland

Het dragen van een mondkapje op de luchthaven is aanbevolen. Restaurants, café’s en bars zijn open. Ze mogen tot 1.00 uur alcohol schenken en sluiten om 2.00 uur ’s nachts. Tafels moeten op gepaste afstand van elkaar staan. Sinds 1 juni zijn alle toeristische bezienswaardigheden en attracties weer geopend. Contactloos betalen is de norm in Finland. Veel informatie over Finland en een actueel reisadvies kun je vinden op de site VisitFinland.

Finland

Finland is een aanrader

Bezoek het land bijvoorbeeld voor de frisse lucht. Of voor de ruimte. En voor de bossen (75% van Finland is bos). Anders wel voor de veertig nationale parken (foto hierboven). Overnacht gratis in een Saavu. Dat is een houten hutje met slaapbanken en een open voorkant. Of slaap al hangend tussen de bomen. Info is hier te vinden. Fiets of wandel zonder iemand tegen te komen. Volg de 250 kilometer lange archipelagotrail, die gaat over de grootste eilandjes van de archipel in de buurt van Turku. De meeste veerdiensten zijn hier gratis. Hier vind je alle info. Of boek een ‘alleen-op-de-wereld-vakantiehuisje’. Heel populair in Finland, de mökki. Bijna altijd met open haard en sauna. In Finland kom je echt tot rust. Het land is overigens ook prachtig in de winter.

Edit: Finland heeft per 10 augustus opnieuw reisbeperkingen ingesteld voor reizigers uit Nederland. Kijk hier voor de actuele situatie.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant