kamperen

We gaan deze zomer kamperen met eigen auto of camper

Nieuws

Hoe gaan we het liefst op vakantie in de huidige omstandigheden? De BOVAG liet het onderzoeken. Het grootste deel van de ondervraagden kiest voor kamperen met eigen auto of camper.

Kamperen met eigen vervoer

De BOVAG wilde het weten: hoe gaan we – rekening houdend met de coronamaatregelen – op vakantie dit jaar? Bureau Markteffect stelde de vraag aan 1076 consumenten. Daarvan geeft 45% aan met de eigen auto of camper op pad te willen. Kamperen als vakantievorm kan tenminste gewoon doorgaan, zegt 28% van de kampeerders. En we willen minder ver weg, geeft eveneens 28% aan. De kans op besmetting is in een eigen accommodatie en tijdens een autorit het kleinst, meent 27%. Slechts 8% geeft aan ervoor te kiezen om thuis te blijven.

Een reis naar populaire bestemmingen als Frankrijk, Spanje en Italië is momenteel onzeker. De grenzen zijn nog dicht. Al lijkt er in Duitsland een politieke meerderheid te zijn voor het snel weer opengooien van de grenzen. Elk land heeft zijn eigen regels wat betreft het weer opengaan van de campings. Vooralsnog zal dat eerst voor binnenlands toerisme zijn. In ons land zijn de campings open. De sanitaire voorzieningen gaan per 1 juli open. Tot die tijd moet je een kampeermiddel met een eigen toilet en douche hebben. Dat is te merken aan de vraag naar chemische toiletten en bijpassende accessoires. Zo de BOVAG camper- en caravanbedrijven bij navraag weten. Wil je deze zomer ook in eigen land kamperen? Dan is op tijd reserveren waarschijnlijk slim.

Huren kan natuurlijk ook

Heb je geen eigen kampeermiddel? Dan kan je er altijd eentje huren. Een vouwwagen heeft plek voor tot aan wel zes personen. In ons land te huur vanaf zo’n 350 euro. Voor een kleine caravan betaal je ongeveer 400 euro per week. Voor een camper moet je rekenen op een vanafprijs van rond de 750 euro. Daar komen dan wel nog de kosten voor de camping bij. Reken op een 35 euro per nacht. De prijzen zijn in in het laagseizoen uiteraard lager dan in het hoogseizoen.

Naar de site van de BOVAG.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant