Waterzak, -buidel en -gordel van Ortlieb

Accessoires

De firma Ortlieb is bekend van haar waterdichte verpakkingen. Handig voor onderweg. Wat erin zit wordt niet nat. Nu draaien ze het om. Het water zit goed beschermd aan de binnenkant van de nieuwe waterzak, waterbuidel en watergordel.

Waterzak met veel mogelijkheden

waterzakDe waterzak is de grootste. In plaats van de sluitdop draai je er ook de optionele douchekop op. De waterzak is aan één kant te openen. Aan de onderkant zit een ventiel waardoor je het water kunt laten weglopen. Zit er geen water in kun je hem gebruiken voor bijvoorbeeld je slaapzak of kleding. Hij neemt dus geen extra ruimte in beslag. Je kunt er water mee gaan halen en je gebruikt hem net zo gemakkelijk als douche. Je kunt er een zogenaamd douchevoorzetstuk bij kopen. Hang hem aan een boom en je hebt een handige kraan bij de hand. Hij is er in de kleuren zwart en blauw. Hang hem in de zon en het water verwarmd. Er gaat 10 liter water in. Hij weegt 90 gram en kost 27 euro. Wil je het water als drinkwater gebruiken, gebruik dan ook een filter. Die kan in de zak vastgezet worden middels een adapter van de firma Katadyn. Hij zuivert vier liter water per uur.
waterzak ortlieb

waterbuidelWaterbuidel

Dan heb je nog de waterbuidel. Die is er behalve in een 10 liter uitvoering ook kleiner, voor twee of vier liter. Gemakkelijk op te vouwen en ze nemen dan erg weinig plek in beslag. De twee riemen die eraan zitten maak je gemakkelijk vast aan je rugzak, je kunt de tas ermee dragen en ophangen. Ook de waterbuidels zijn als douche te gebruiken. De prijzen beginnen bij 16 euro voor de tas van 2 liter. Voor de 10 liter versie betaal je 26 euro. Gebruik hem als kussen, vul hem met lucht en je hebt een boei. Voor het schoonmaken van de binnenkant beveelt de fabrikant het gebruik van reinigingstabeltten van kunstgebitten aan.

 Watergordel en opvouwbare schaal en bak

Dan zijn er ook nog de watergordels. Nog kleiner qua inhoud maar ook nog makkelijker mee te nemen. Een watergordel ortliebwaterdichte opvouwbare teil en schaal kunnen erg handig zijn als je water moet halen of wilt opslaan.De opvouwbare teil is ook prima als babybadje te gebruiken. De waterdichte schaal is er in drie maten: 5, 10 en 20 liter. Prijzen vanaf 23 euro. Water heb je altijd en overal nodig.  Deze spullen van Ortlieb kunnen goed van pas komen.
www.ortlieb.nl
Bekijk via deze link meer spullen van het merk Ortlieb. Van de opvouwbare teil via rugzakken naar fietstassen tot aan een regenhoed.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant