ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Wat is een goede wintertent?
Wat is een goede wintertent?
Tent

Wat is een goede wintertent?

  1. 23 november 2018, 11:00
  2. 0 Reacties

In de winter heb je nog meer plezier van een goede voortent dan in de zomer. De voortent is een sluis tussen de koude buitenwereld en de behaaglijk warme caravan. Tevens is het een plek waar je ski’s, schoenen en nog meer spullen kunt parkeren. Wat maakt een voortent tot een goede wintertent?

Wintertent is kleiner

In de zomer wil je zoveel mogelijk ruimte in je voortent. De tent strekt zich als het even kan nog wat langer uit dan de caravan. Met daarin een hoek om te eten en een luie hoek met veldbed, plek voor de buitenkeuken en nog meer. In de winter is een kleinere tent, niet over de hele lengte van de caravan, aan te raden. We noemen dat een deeltent. Daarmee is ook het dak kleiner en de hoeveelheid sneeuw die erop kan blijven liggen. Dat dak loopt schuiner om zoveel mogelijk sneeuw er af te laten glijden. Met een extra stevige uitwendige slikrand hou je o.a. de kou buiten.

Wintertent

Stevig frame

Zorg voor een stevig stalen frame. Een dikte van 25 tot 28 mm is gebruikelijk. Echte wintertenten zijn voorzien van extra stangen ter ondersteuning van het dak en steunstangen die de tent meer stabiliteit geven. Natuurlijk wil je de warmte in de voortent zoveel mogelijk vasthouden. Daarvoor zijn er zogenaamde aansluitkussens te koop. Deze zorgen ervoor dat de tent beter aansluit tegen de caravan en ze voorkomen tocht. Heb je een gewone voortent en wil je deze ook in de winter gebruiken, kijk dan eens naar de zogenaamde thermohemel van Isabella.

 Van pvc

Veel wintertenten zijn gemaakt van pvc. Dat materiaal leent zich prima voor winterse temperaturen. Isabella garandeert zelfs een probleemloos gebruik tot min 38 graden. Het enige nadeel van dit materiaal is dat je last kunt krijgen van condens in de tent. Ook daarvoor komt de eerder genoemde thermohemel van pas. Let erop dat de ritsen zijn afgedekt. Een tent met twee ingangen heeft als voordeel dat je de deur kunt gebruiken die uit de wind staat. Zo waait er ook geen sneeuw naar binnen. Het gebruik van langere haringen en een stormafspanset is eveneens aan te raden.

Wintervoortenten

De wintertent Snow & Fun Plus van Walker, nu als actie vanaf 499 euro verkrijgbaar (foto hieronder). Deze deeltent met flinke knik in het dak is 240 centimeter diep en 180 centimeter breed. De tent heeft aan beide kanten een ingang.

Wintertent

De wintertent van Isabella heet simpelweg Winter. Stevige materialen, sterk stalen frame, brede slikrand. De tent is opgewassen tegen de winterse weersomstandigheden. De tent is geschikt voor caravanhoogtes tussen de 235 en 250 cm. Te koop vanaf 465 euro.

De Pamir van Brand (foto boven het artikel) heeft alles wat een wintertent zou moeten hebben. Hij is robuust en stevig en leverbaar in drie maten. Standaard is deze tent voorzien van afdichtstroken (aandrukstangen met schuimstofkussen). Te koop vanaf zo’n 650 euro.

Iets groter en uitgerust met een winterpakket is de Quatro 380 van Doréma (foto hiernaast). Optioneel is ook het stalen frame van 28 mm. De tent is leverbaar is vier diepte- en drie breedtematen. De 380 bij 240 cm uitvoering kost momenteel € 879,-. De winterset Quatro 28 mm komt op € 103,-.

Mocht je deze winter met tent en caravan op pad gaan, lees dan ook nog even deze wintertips.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Tent NIEUWS