Warme zomer verwacht

Warme zomer verwacht

Nieuws

Het was de afgelopen jaren al warmer dan gemiddeld. Maar vanwege de huidige omstandigheden lijken de temperaturen deze zomer nog vaker boven het gemiddelde uit te gaan komen. Weer.nl geeft aan dat verschillende modellen nu al wijzen op een warme zomer.

Warme zomer ideaal voor vakantie in eigen land

De zonnige dagen die we net achter ons hebben, waren voor een deel te danken aan het ontbreken van vliegverkeer. Minder condens in de hogere luchtlagen zorgde voor extreem helder weer. Dit was ook terug te zien in de opbrengsten van zonnepanelen.

Onder normale omstandigheden zijn wij al blij met zonnig weer. Nu we deze zomer vermoedelijk met z’n allen in Nederland moeten blijven, is het een prettig vooruitzicht dat we een warme zomer verwachten.

Buitenland onbereikbaar

Zoals de vlag er nu bij hangt, blijft het negatieve reisadvies zeker voor toeristische bestemmingen nog wel even van kracht. Vliegen naar een (verre) bestemming of met de bus naar een Spaanse Costa zien wij onder deze omstandigheden niet gebeuren. Een vakantie – of tenminste een paar dagen er tussenuit – is echter voor veel mensen onmisbaar. Zeker na deze pittige periode waarin thuiswerken en de kinderen zelf onderwijzen een zware wissel op het gezinsleven trekken. Er is behoefte aan ontspanning in een andere omgeving dan het eigen huis.

warme zomer

Kamperen in de anderhalvemeter-samenleving

Langzaamaan zien we dat de verschillende Veiligheidsregio’s het recreatief nachtverblijf vrijgeven. In de ‘anderhalvemeter-samenleving’ waar we de komende tijd mee te maken zullen hebben, past kamperen beter dan welke andere vakantiebesteding dan ook. De meeste caravans en zo goed als alle campers zijn zelfvoorzienend. Ze hebben een toilet en vaak ook een douche. En ben je zelf in het bezit van een kampeermiddel, dan slaap je op je eigen matras, kookt in je eigen keuken, eet van je eigen servies en je maakt – in een caravan of camper – gebruik van je eigen sanitaire voorzieningen. Als je dan de sociale afstand van anderhalve meter aanhoudt, ben je volgens ons net zo veilig als thuis.

Campings minder capaciteit

Hoewel we door de coronacrisis minder Duitse toeristen mogen verwachten – en daardoor zelf deze warme zomer ook eens aan een vakantie in Zeeland durven denken – verwachten wij dat vooral de grote campings minder plaatsen beschikbaar zullen hebben. In Zeeland is bijvoorbeeld een bezettingsgraad van 15% momenteel de maatstaf. Deze beperking is ingesteld om de druk op het gezondheidssysteem te verlichten. Om het aantal personen per vierkante meter te kunnen beheersen, is het wellicht op meer campings nodig om plaatsen tijdelijk groter te maken. Mocht je voor deze zomer een plekje gereserveerd hebben op een camping in Nederland, dan ben je waarschijnlijk nu al een geluksvogel!

Warme zomer
Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant