Bodensee

Wandelen aan de Bodensee

Uit tips

Een dure camper heet bij onze Oosterburen een Premium camper. En als je het hebt over wandelen in een heel mooie omgeving dan is dat Premiumwandern. Aan de westelijke oever van de Bodensee kan het.

Wandelroutes aan de Bodensee

Het licht is er zoals je dat nergens anders ziet. Silhouetten van vulkanen in de verte. De wandelroutes aan de westelijke oever van de Duitse Bodensee hebben namen als ‘Seegang’ en ‘Hegauer Kegelspiel’. Verken hier de bijzondere natuur. Compleet met eiland- en vulkaanhoppen. Met name in de herfst zijn deze wandelroutes zeer aan te bevelen.

Seegang

Seegang is een wandelroute in vier etappes over 50 kilometer. De tocht biedt indrukwekkende uitzichten over de Bodensee en de Alpen. Onderweg kom je de nodige bezienswaardigheden tegen. De route kreeg het prestigeuze ‘Deutschen Wandersiegel für Premiumwanderwege’. De route ligt tussen Konstanz en Überlingen. Van historische steden tot romantische bospaden; alles zit er in. Aan Gasthöfe en restaurants ook geen gebrek. Kaarten en andere informatie zijn te vinden via www.konstanz-tourismus.de/premiumwandern.

Hegauer Kegelspiel

Deze route gaat langs rotsformaties en rivierlandschappen. Veel kronkelende beekjes ook. En uiteraard ook hier de vulkaankraters. Moet je een keer zien in de herfst. Zo kom je langs de ruïne van vesting Hohentwiel. Ook de afwisselende flora en fauna verdient aandacht. Vergeet zeker je fototoestel niet mee te nemen. In deze tijd van het jaar is het landschap rond de Bodensee letterlijk een plaatje. Meer informatie op  www.konstanz-tourismus.de/einzelreisende.

Bijzonder overnachten kan hier ook. Wat dacht je van slapen in een zeepbel?

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant