Waarom Thetford Concentrated een logische keus is

Accessoires

Waarom zie je steeds meer geconcentreerde producten op de markt? Thetford – dat nu ook concentrated varianten van zijn producten verkoopt – legt het graag uit.

Logische ontwikkeling

Een geconcentreerde toiletvloeistof is een logische ontwikkeling. Verpakkingen en doseringen worden kleiner. De producten zijn lichter in gewicht en besparen ruimte. Gewicht en ruimte zijn al heel lang een dingetje bij kampeerders. Dus ging Thetford aan de slag met het ontwikkelen van toiletvloeistoffen die met een kleinere dosering hetzelfde resultaat geven. Dat was nog niet zo simpel, maar het nieuwe  Aqua Kem Blue Concentrated bleek een prima resultaat. Inmiddels zijn er meer geconcentreerde producten; zoals Aqua Kem Blue Lavender Concentrated, Aqua Kem Green Concentrated en Aqua Rinse Concentrated.

Kleinere fles

Er moesten kleinere flessen komen voor de nieuwe geconcentreerde producten. De iconische hoekige flessen van Thetford zijn voor iedereen herkenbaar. De nieuwe flessen voor de geconcentreerde vloeistoffen hebben een stoer en compact uiterlijk. Ze zijn nog steeds wit, hebben dezelfde gekleurde dop en de makkelijke doseerstreep aan de zijkant. Verder is de fles vooral handzaam en klein geworden. De inhoud ging van ruim 2 kilo naar een praktische 800 gram. En dan te bedenken dat er vaak meerdere flessen meegingen. Met twee flessen Aqua Kem Blue Concentrated Blue bespaar je al gauw 2,5 kilo. Minder sjouwen, meer plek en minder gewicht in je caravan of camper.
Thetford Concentrated

Evenveel doseringen

Ondanks een kleiner formaat gaat de nieuwe fles net zo lang mee als de oude. Je haalt er even veel doseringen uit. Vergelijk je geconcentreerde vloeistoffen met voorgedoseerde producten – zoals zakjes of tabs – dan is er nog een ander voordeel. Als je een vloeibaar product gebruikt, kan je zelf bepalen hoeveel vloeistof je wilt gebruiken.Zo kun je bijvoorbeeld rekening houden met de temperatuur. Bij tropische temperaturen heb je nou eenmaal wat meer nodig dan bij winterse omstandigheden.
Concentrated Thetford

Dop van tank is maatbeker

ThetfordWist je dat de dop van de afvaltank ook als maatbeker dient? Er zitten doseerstreepjes (en getallen) op zowel de binnen- als buitenkant van de dop.
Je kan natuurlijk ook de doorzichtige doseerstreep aan de zijkant van fles gebruiken als indicatie. Een geconcentreerd product betekent simpelweg dat er minder nodig is. Om de toiletvloeistof goed te laten werken, blijft het wel nodig om 2 tot 3 liter (afhankelijk van de grootte van de afvaltank) water toe te voegen aan de afvaltank. Op deze manier wordt het afval namelijk gelijk afgedekt met de werkzame stoffen van de toiletvloeistof. De toiletvloeistof is er uiteindelijk voor bedoeld om de geur te onderdrukken, gasopbouw tegen te gaan en om het afval af te breken.
Thetford toiletvloeistof
Aqua Kem Green Concentrated en Aqua Rinse Concentrated zijn ook geschikt voor het gebruik in een septic tank en zijn milieubewust. Aqua Kem Green Concentrated werd recent nog testwinnaar in een groot Europese kampeertijdschrift. Behalve minder verpakkingsmateriaal zijn er ook drie keer minder transporten in Europa nodig.
www.thetford-europe.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant