VW zet Amerika onder stroom

WVTTK

Volkswagen wil in 2025 marktleider zijn op de Amerikaanse markt voor elektrische auto’s.  Dat gaan ze doen met de I.D., maatje Golf, de I.D. Crozz, op basis van de T-Roc en de I.D. Buzz, als hommage aan de VW cult-bus van weleer.

VW wil in 2025 grootste zijn

Ooit begon Volkswagen met het in Amerika importeren van de Kever en de T1. Mede omdat ze hun tijd mee hadden werd dat een succes. Het merk is populair in de USA. Op de komende Autoshow in Californië wil Volkswagen een volgende stap zetten. Dan staan er drie volledig elektrische auto’s in de schijnwerpers. Een maatje Golf en een ruigere op de T-Roc gebaseerde SUV staan voor 2020 op de planning. De elektrische uitvoering van de VW bus volgt dan twee jaar later, zo is de bedoeling.
Vw Elektrisch
Het moet het vervolg worden op het huidige aanbod. De, met een budget van ruim 900 miljoen us-dollar ontwikkelde, midsize suv Atlas. Naast de Tiguan komen begin 2018 een nieuwe Jetta en de coupé Arteon op de markt. Die moeten het voor Volkswagen doen totdat de elektrische auto’s leverbaar zullen zijn. Het merk zit qua verkoopaantallen in de lift, heeft eigen fabrieken in Tennessee en er werken inmiddels 7000 werknemers direct bij VW Noord-Amerika. Tel alle toeleveranciers erbij en VW is goed voor zo’n 12.000 banen.

Elektrische auto voor iedereen

Momenteel zijn ze op het VWERL, het Volkswagen Electronics Research Laboratory, in Belmont dan ook hard aan het werk. Ze knopen daar de initiatieven uit Silicon Valley met de know-how uit de auto-industrie aan elkaar. Bij Volkswagen is men ervan overtuigd een goed pakket aan te kunnen bieden op de prijsgevoelige Amerikaanse markt. In totaal gaat Volkswagen de komende vijf jaar zes miljard euro investeren in de ombouw naar elektrische auto’s.  Net als met de Kever, een auto voor het volk, wil VW nu een elektrische auto neerzetten die voor iedereen bereikbaar is.
Vw Buzz
www.volkswagen.nl
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant

Meest gelezen