Westfalia Mobil Club Joker 2020

VW T6.1 Westfalia Club Joker met toilet

Campers

Westfalia introduceerde de Club Joker in 2012. Het nieuwste model heeft de VW T 6.1 als basis. Het hoge dak bleef. Nieuw is een vast toilet.

Club Joker heeft zelfs een douche

De Club Joker is met een lengte van 5,30 meter lekker compact. Toch weet Westfalia Mobil ruimte te vinden voor zowel een toilet als een douche. Dat kom je in deze maat buscamper niet vaak tegen. Helemaal achterin aan de bestuurderskant het zogenaamde banktoilet, die door een vouwwand is te scheiden van de rest van het interieur.

Club Joker interieur

Er is zelfs ruimte voor een douche. Wil je douchen? Dan trek je – ook met een vouwwand – het gangpad erbij. Klein nadeel: als iemand aan het douchen is, kan het keukenblok niet worden gebruikt. De keuken heeft twee pitten en een koelkast met een inhoud van 50 liter.

Opstapje door opbergvak

De keuken en douche staan op een verhoogde vloer. Daardoor kun je stoelen en tafel in het vak daaronder kwijt. Dat is handig. Gevolg is dat er in de camper wel een opstapje is als je naar achteren loopt. Voorin is de stahoogte 2,12 meter. Achterin 1,87 meter. En in de douche blijft daar nog 1,84 meter van over. Is dat te krap, dan kun je natuurlijk de buitendouche gebruiken.

Club Joker bed

Drie slaapplaatsen

De Club Joker heeft vier zitplaatsen met gordel. Dat maakt hem ook tot een fijne auto voor dagelijks gebruik. De VW heeft Isofix-aansluitingen voor kinderzitjes. Het bed in het hoge dak is ook geschikt voor lange mensen. Het meet 2,19 meter in de lengte en is 1,27 meter breed. Van de zithoek is een derde bed te maken. Met een bedmaat van 1,78 bij 1,00 meter is dat meer een kinderbed.

Start-stop systeem standaard

De VW 6.1 is standaard voorzien van een start-stopsysteem dat energie uit het remmen haalt. Verder heeft hij een heel alfabet aan assist-systemen, zoals EPS met rem-assist, ABS, ASR, EDS en meer. Twee airbags zijn eveneens standaard. Ter verhoging van het comfort zijn er verschillende pakketten om uit te kiezen. Tot de mogelijkheden behoren ook vierwielaandrijving met een zeventrapsautomaat en 199 pk.

Westfalia Club Joker City
Westfalia Club Joker City.

Maximaal toelaatbaar gewicht is 3000 kilo. Hij is er in Duitsland vanaf 65.740 euro (ex bpm). Er is ook een kleinere versie met hefdak, dat is de Club Joker City (foto hierboven). Die kost in Duitsland 60.840 euro. Meer informatie is te vinden op onderstaande site.

Naar de site van Westfalia Mobil.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant