Amarok Tischer

VW stopt met productie Amarok

Nieuws

De Volkswagen Amarok is een populaire pick-up. Er zijn mooi passende afzetunits voor achterop verkrijgbaar. Maar wie er één wil aanschaffen, moet zich haasten. Halverwege 2020 stopt de productie.

Amarok als stoere 4×4 camper

De Amarok oogt lekker stoer. Precies zoals het hoort voor een pick-up. De Volkswagen presteert zowel op het asfalt als in het terrein behoorlijk. Hij is daarom ook populair. Toch stopt de productie in het Duitse Hannover halverwege volgend jaar. Het advies is dan ook om niet te lang te wachten als je er nog één wil aanschaffen. Anders zou het wel eens tot 2022 kunnen duren. Dan verschijnt namelijk pas de opvolger die VW samen met Ford gaat bouwen.

Amarok
De VW Amarok met Kora-opbouw.

Opvolger is een VW/Ford

De VW Amarok past onder anderen perfect onder de Kora-afzetunit (foto hierboven). Samen vormen ze een schitterend geheel. Ook Tischer heeft een passende unit (foto boven artikel). Maar er zijn er meer. De opvolger van de Amarok gaat Volkswagen samen met Ford bouwen. Dat merk heeft met de Ford Ranger momenteel de best verkopende pick-up van Europa in huis. VW bezet de vijfde plek. De nieuweling is daarmee nu al verzekerd van een eerste plek in de Europese rangorde.

amarok

Capaciteitsprobleem

De reden waarom Volkswagen stopt met de Amarok is simpel. De autobouwer heeft de capaciteit in Hannover heel hard nodig om zijn elektrisch aangedreven auto’s te kunnen bouwen. De Amarok werd vorig jaar 4500 keer verkocht in Europa. Daarmee is de keus verklaard. Hij zal wel nog even in Argentinië van de band rollen. Dit omdat de afzet in dat land en Brazilië ruim vier keer zo hoog ligt. Import van deze modellen is gezien de strenge milieu-eisen niet rendabel.

Naar de site van Volkswagen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant