Grand California

VW Grand California duizend keer van de band

Nieuws

In het voorjaar begon de serieproductie van de Grand California op basis van de Crafter. En onlangs liep in de fabriek in Polen het duizendste exemplaar van de band.

Duizendste Grand California naar Duitsland

Feest in de Volkswagen Crafter-fabriek in het Poolse Września. Want daar liep afgelopen week de duizendste Grand California van de band. De grote broer van het icoon. Nummer 1000 is een model 600, uitgevoerd in de mooie kleurcombinatie candy-wit/kersrood. Hij wordt feestelijk overhandigd aan zijn nieuwe Duitse eigenaar.

Grand California

Die bestelde ook een extra bed boven de dinette voorin. Met een mooi uitzicht op de sterrenhemel dankzij het grote panoramadakraam. Het navigatiesysteem met radio ‘Discover Media’ zit er eveneens in. En op het dak een zonnepaneel. Onder de kap de standaard turbodiesel met 130 kW / 177 pk. En – eveneens standaard – de achttraps automatische versnellingsbak.

Grand heeft eigen montagelijn

De Grand California heeft in de Poolse fabriek zijn eigen montagelijn. Het speciale dak gaat erop, de aanpassingen aan de carrosserie worden gemaakt en de hele camper wordt afgemonteerd. Daarna volgt in een grote douchecabine de controle op waterdichtheid. Tenslotte ondergaat hij een heel uitgebreide kwaliteitscontrole. De zeer compleet uitgevoerde Grand California is er in twee uitvoeringen. De 600 is zes meter lang en heeft achterin een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. De 680 is 6,8 meter lang en heeft enkele bedden in de lengterichting. De in Polen gebouwde campers worden in heel Europa verkocht.

Naar de site van Volkswagen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant