California 6.1 2020

VW California 6.1: nog even geduld

Campers

Nadat de VW T6 een update kreeg en nu 6.1 heet volgt uiteraard ook de VW California. Hij is in zijn nieuwste uitvoering voor het eerst te zien op de komende Caravan Salon. Voor wie hem op zijn verlanglijstje heeft staan: nog even geduld.

Doorontwikkeling

De nieuwste versie van dit icoon is een doorontwikkeling. Zo kreeg het interieur een update. Nieuw vormgegeven en voortaan digitaal is bijvoorbeeld het bedieningspaneel in het dak. Ook nieuw zijn talrijke assist-systemen die de veiligheid en het comfort naar een hoger plan tillen. Zo is er de nieuwe infotainment generatie met geïntegreerde e-Sim. De California is nu voortdurend online. Nieuw is ook het optionele digitale dashboard. Opvallendste detail aan de buitenkant is de nieuwe voorkant.
California 6.1 interieur

VW California 6.1

Van de VW California worden er achttienduizend per jaar van verkocht, waarmee hij onbetwist bovenaan staat. Hij is er voor verre reizen en voor alledaags gebuik. Daar ga je als fabrikant dus voorzichtig mee om. Geen schokkende veranderingen, maar doorontwikkelen en verbeteren. Zoals gebeurde bij het woon- en slaapgedeelte. Net als de T6.1 nu ook met elektrische stuurbekrachtiging en assist-systemen als de Lane-assist en Trailer-assist. Onder de kap een 2 liter turbodiesel met 146 kW / 199 pk. Hij is momenteel nog niet te koop.
www.volkswagencampers.nl
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant