Caddy Beach

VW Caddy Beach als mini-camper

Campers

De VW Caddy is een maatje kleiner. Toch leent hij zich uitstekend voor een transformatie tot mini-camper. Zeker de nieuwe Caddy Beach-versie met California-trekken.

Caddy Beach: flexibel concept

Bij een VW camperbus denk je aan een T4, T5 of T6. Of – als je wat ouder bent – aan de T1, T2 of T3. Maar met de kleinere Caddy kun je ook kamperen. Volkswagen verkoopt als sinds 2005 af-fabriek Caddy’s als camper. Doel was steeds om het een auto voor dagelijks gebruik te laten blijven, maar dan flexibeler. Bedden en andere kampeerelementen waren uitneembaar. Dat is bij de nieuwe Caddy Beach wederom het geval. Een prima mini-camper én een auto voor dagelijks gebruik.

Caddy Beach

Vanaf 2021 staat hij in de showroom. Met een nieuw ontwikkeld bedconcept en slimme features die we al kennen van de grote broer California. Het bed is bijna 2 meter lang en voorzien van veerschotels voor extra comfort. En als je dan lekker in je comfortabele bed ligt, kun je ook nog eens de sterren zien. Dat komt door het nieuwe glazen dak van 1,4 vierkante meter groot. Dat glazen dak en de ramen zijn te verduisteren. Je hoeft dus niet wakker te worden van de zon, als je dat niet zou willen.

Typische VW-dingetjes

De Caddy Beach houdt de traditie in eer. Achterin zijn twee stoeltjes en een campingtafel opgeborgen. Die kennen we van de California. Leuk bedacht: twee handige opbergtassen fungeren tevens als verduistering van de achterramen. De nieuwe VW Caddy is heel modern uitgerust met assist-systemen. Negentien, om precies te zijn. Daaronder valt de Travel Assist, die op elke snelheid mee oplet. En de Trailer-assist, die achteruitrijden met caravan of aanhanger gemakkelijk maakt. Ken je de lachende paarden nog?

Caddy Beach

Bij de Caddy Beach – een Hochdach Combi in het Duits – zien we een 2.0 TDI diesel onder de kap. Deze is verkrijgbaar met 75, 102 of 122 pk. Er is ook een TSI benzine versie met 116 pk. En dan is er ook nog een TGI op gas met 130 pk. Het wachten is op een elektrische variant. Prijzen voor de nieuwe Caddy Beach zijn nog niet bekend.

Naar de site van Volkswagen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!