ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Vroegboek-muts
Vroegboek-muts
Love2camp

Vroegboek-muts

  1. 1 november 2017, 19:00
  2. 0 Reacties

Love2camp’s Marije heeft een camping geboekt voor komende zomer. Nu al. Lees hier het hoe en waarom en hoe ze er achter kwam dat ze niet de enige early bird is.

Prinsessentrekken

Vroeg boeken vond ik tot nu toe nogal burgerlijk. Ergens in mij schuilt namelijk een vrije hippie die wil gaan en staan waar ze wil. Maar ja, deze hippie heeft ook nog behoorlijk wat prinsessentrekken en daardoor enkele noten op haar zang. In de ideale situatie heeft de camping een (zoetwater!)zwembad, ligt het aan een meer of aan zee, kan je er goed eten, wandel je binnen afzienbare tijd naar een pittoresk dorpje en zijn de campinggasten afkomstig uit alle windstreken. Ik hoor je denken: onmogelijke eisen. Nou, dat is niet zo. Maar ik heb wel gemerkt dat je dan op tijd moet reserveren.

Camping ‘complet’

Voordat we aan de schoolvakanties waren gebonden, gingen we altijd pas eind augustus op de bonnefooi weg. We hebben geen enkele keer voor een volle camping gestaan en hadden de mooiste plekken voor weinig geld. Het ging mis toen ik, behoorlijk zwanger, nog even naar Zuid-Frankrijk wilde vóór baby nr. 1 zich aandiende. Natuurlijk zonder reserveren. Op 1 augustus. Dat hebben we geweten. Terwijl de temperatuur buiten tot ongekende hoogten steeg, bleek dat camping na camping ‘complet’ was.
Sinds een paar jaar zijn we veroordeeld tot het hoogseizoen. Die eerste vakantie boekte ik pas in juni en toen bleek dat er nog maar weinig campings beschikbaar waren. Daarom ging ik het jaar erna al in januari op zoek. Tot mijn verbazing was onze eerste keus zelfs toen al vol.

Love2camp

Saai en niet-avontuurlijk

Dat zou me dit jaar niet gebeuren. Ik googelde, Zooverde, CampingStreetviewde en… reserveerde onlangs een camping in Kroatië en eentje in Oostenrijk. Mijn moeder wreef er nog maar eens in dat wij vroeger met drie kinderen vier weken weg gingen zonder boeken. Daarna vertelde een vriendin dat ze met twee kids op de bonnefooi naar Frankrijk gaat. Oh, dan voel ik me echt een saaie, niet-avontuurlijke muts. Gelukkig bleek na een berichtje op onze Facebook-pagina dat ik lang niet de enige ben die al een kampeerplek heeft gereserveerd. En stiekem ben ik best heel blij met mijn twee geboekte campings. Is het al zomervakantie?

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Love2camp NIEUWS

Franse knoop
Love2camp

Franse knoop

Gelijk met het nieuwe jaar, begonnen bij Love2camp’s Martine de kampeerkriebels. Ze moest en zou de perfecte camping vinden en deed een verrassende ontdekking. Nieuwe kansen, nieuwe vakanties 2018 is begonnen. Een nieuw jaar,…

  1. 12 januari 2018, 11:00
  2. 0 Reacties