Tourist vouwwagen Smitveld

Nieuwe Tourist vouwwagen van Smitveld: veel daglicht en verduisterde slaapcabine

Love2camp

Smitveld Vouwwagens breidt het wagenpark uit met de nieuwe Tourist vouwwagen voor twee tot vier personen. De Tourist – na de Violist, Ruebist, Patist en Logist het vijfde model van het Nederlandse merk – heeft rondom ramen, een groot bed in het midden en natuurlijk de kenmerkende boogluifel van Smitveld Vouwwagens. En: ook Smitveld wordt steeds duurzamer.

Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht was de nieuwe Tourist vouwwagen van Smitveld voor het eerst te zien. Aan Campingtrend vertelde eigenaar Maarten Smit – die het bedrijf anderhalf jaar geleden van zijn ouders overnam – dat de vouwwagen al binnen veertien minuten klaar voor gebruik is. Dankzij de extra grote voortent van 4,00 x 2,33 meter – de grootste tot nu toe – ontstaat een leefruimte waar zes personen ruim kunnen zitten. Door de hoge zijwanden met rondom ramen komt er veel daglicht binnen.

Smitveld Vouwwagens Tourist plattegrond

Duurzaamheid speerpunt Smitveld Vouwwagens

Smitveld Vouwwagens koos voor de Tourist stoere kleurstellingen. De hoofdkleur is camel, die naar keuze is te combineren met zwart, groen, grijs, bruin, koffiekleur of staalblauw. Het doek is gemaakt van duurzaam geteeld TenCate-katoen. Smitveld maakt de vouwwagen met de hand op een Zund-snijmachine. Het katoen gaat uiteindelijk plaatsmaken voor een duurzamere variant. “Wij gaan ook steeds meer met tentdoek van hennep werken”, zo liet Smit in Utrecht weten. “Duurzaamheid is een van de speerpunten van Smitveld Vouwwagens.”

Smitveld vouwwagens Tourist slaapcabine
De slaapcabine in de Tourist vouwwagen van Smitveld.

Keuze voor extra groot bed

In het midden van de Tourist valt de slaapcabine op. Optioneel is er keuze voor een verduisterde slaapcabine met een donker dak en donkere wanden. Standaard is de Tourist uitgerust met een 8 centimeter dik matras dat een afmeting van 1,40 x 2,00 meter heeft. Tegen meerprijs is een queensize bed te bestellen. Dat is 1,50 x 2,20 meter groot en 12 centimeter dik. Aan weerszijden van het centrale bed is ruimte voor bagage of voor extra slaapplaatsen. Hier zijn losse slaapcabines voor verkrijgbaar. Er kunnen dus vier personen in de Tourist overnachten.

De Tourist achter de auto.

De Tourist vouwwagen van Smitveld is geremd en staat op een AL-KO systeemchassis. Het maximaal toelaatbaar gewicht is 750 kilo. De vouwwagen zelf weegt 370 kilo. De vanafprijs is 12.990 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Smitveld Vouwwagens of bekijk deze YouTube-video.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!