Trigano Itinéa vouwwagen

Comfortabel toeren met de Trigano Itinéa vouwwagen

Love2camp

De Itinéa is de nieuwste vouwwagen van het Franse merk Trigano. Het is de opvolger van de populaire Alpha. De Trigano Itinéa staat op dezelfde wagenbak als de Alpha, maar is toch een heel andere vouwwagen. Dat komt onder meer door de ronde tent.

Begin dit jaar besteedden we al aandacht aan de laatste Alpha’s. Het 2021-model werd door de Nederlandse Trigano-dealers alleen nog als Limited Edition verkocht. Daar lees je hier alles over. Inmiddels is er dus een opvolger: de Trigano Itinéa. Bij deze nieuwe vouwwagen valt vooral de tentvorm op. Die is namelijk rond. Zo ontstaat binnen in de tent meer ruimte. Ook de kleur verschilt van de Alpha, die wat lichtere looks heeft.

Trigano vouwwagen
De luifel is optioneel.

Riant bed in verduisterde slaapcabine

De Trigano Itinéa – we lichten hier de GL met lange dissel én meer opties uit – is een vouwwagen voor twee personen. Zij vinden ’s nachts een prima plekje in het riante bed boven op de wagenbak. Dit heeft een afmeting van 2,05 x 1,50 meter en is voorzien van een lattenbodem. Door de lattenbodem omhoog te tillen, is de bagageruimte onder het bed bereikbaar. Steeds meer tent- en vouwwagenmerken kiezen voor verduisterde slaapcabines. Zo ook Trigano, dat voor het tentdoek in het slaapgedeelte voor een donkere stof koos. Natuurlijk zijn er rondom het bed voldoende ventilatiemogelijkheden. Op de binnenzijde van het wagenbakdeksel ligt tapijt. Nooit meer koude voeten dus! Door nog een extra slaapcabine aan de zijkant toe te voegen, tover je deze vouwwagen om tot een kampeermiddel voor vier personen.

Trigano Itinéa leefgedeelte
Het ruime leefgedeelte van de Trigano Itinéa.

De voortent is ruim en heeft een inritsbaar kuipgrondzeil. Dankzij de vele ramen is het binnen lekker licht. De zijwanden zijn voorzien van ventilatiehorren. Een luifel is optioneel. De bermkeuken is opvallend luxe, met drie gaspitten, een spoelbak, een koelkast en een 230 volt-stopcontact. Ben je onderweg en wil je een lekker bakkie zetten? Geen probleem! De keuken is altijd bereikbaar. Nog twee 230 volt-stopcontacten én twee usb-poorten zijn te vinden aan de zijkant van het bed.

Trigano Itinéa met snel opzetsysteem

Trigano zelf noemt de compacte Itinéa een ideale vouwwagen om mee te toeren zonder op comfort in te leveren. Toeren is mogelijk dankzij het snelle opzetsysteem, waardoor de tent snel staat. Haringen komen er niet bij kijken. De Itinéa heeft verder nog een grote disselbak met een gasaansluiting en een wateraansluiting.

Trigano Itinéa vouwwagen opzetten
De Trigano Itinéa staat snel.

De Trigano Itinéa is verkrijgbaar als een STD- en een GL-uitvoering. De GL-uitvoering, zoals hierboven besproken, is het meest compleet. Zo zijn onder meer de keuken en 230v-aansluitingen en usb-poorten bij de STD optioneel. De Trigano Itinéa STD is verkrijgbaar vanaf 9.895 euro. De vanaf-prijs van de GL is 11.995 euro.

Plattegrond Itinéa

Specificaties Trigano Itinéa GL
Slaaptent afmetingen (lxb
): 2,60 x 3,60 meter
Afmetingen voortent (lxb): 2,35 x 5,00 meter
Wagenbak afmetingen (lxbxh): 4,35 x 1,71 x 1,05 meter (incl. dissel)
Leeggewicht: 500 kg
Laadvermogen:
250 kg
Maximaal gewicht: 750 kg
Prijs:
vanaf 11.995 euro
Website: www.trigano.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!