KCJ 18

Vouwwagen steeds populairder

Vouwwagens

Het comfort van een caravan, maar het buitengevoel van een tent. Ziehier, de charme van een vouwwagen in een notendop. De vouwwagen heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt en is weer helemaal hip. Gaat dat zien op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

Revival van de vouwwagen

In 2016 werden er 1.632 vouwwagens verkocht en in 2017 maar liefst 1.981: een groei van ruim 22 procent. Dat ze relatief goedkoop zijn – vanaf zo’n 5.000 euro – zal zeker meespelen. Ook het geringe gewicht, reken met bagage op zo’n 500 kilo, is een voordeel. Hij past achter bijna elke auto. Vouwwagens zijn duidelijk met hun tijd meegegaan. Niet alleen qua opzetsystemen, maar ook door het uitrustingsniveau, met comfortabele lattenbodems, aparte kinderkamers en luxe buitenkeukens. Andere innovaties zijn de luchtslangen (in plaats van tentstokken) bij een aantal merken en bijvoorbeeld ook het cabrio-dak van de Fat Freddy 2, van het Nederlandse merk Campooz. Lig je heerlijk naar de sterren te kijken vanuit je comfortabele bed.

kcj vouwwagen

Alles bij elkaar

Tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs zien we, terug van weggeweest, het 60 jaar bestaande merk Alpenkreuzer. En dat gewoon met een nieuw model. Daarnaast laten ook Cabanon, Camp-Let, Trigano en Holtkamper zien wat ze in huis hebben. De relatieve nieuwkomers ontbreken niet: Campooz, Campwerk en Outrex Expedition zijn present. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs zijn bijna alle merken te vinden.
De Kampeer en Caravan Jaarbeurs (10 t/m 14 oktober 2018) is hét begin van je kampeervakantie en de perfecte plek om je volgende roadtrip in te plannen. Naast caravans, vouwwagens, campers, (voor-, en dak-)tenten zijn er ook volop kampeeraccessoires te vinden en kunnen bezoekers deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals proefrijden met campers.
Meer weten? www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant