fietsen

Voor als de fietsen meegaan

Accessoires

Natuurlijk gaan de fietsen mee op vakantie. In de garage, op de dissel of achterop. Fietsend de omgeving verkennen is heerlijk. Deze spullen zijn handig om bij je te hebben.

Handig voor wie graag gaat fietsen

  • Natuurlijk kun je in elk t-shirt gaan fietsen. Toch zijn er niet voor niets heuse wielershirts. Ze zijn gemaakt van zachte stof en hebben geen irritante naden. Ze zijn ademend en bieden een prima ventilatie. Wel zo prettig in warme landen. Daarbij is dit shirt ook nog eens voorzien van reflecterende vlakken. En daarmee dus veilig in het donker. Het wielershirt kost 47 euro. Bekijk het hier.
  • Een lekke band hoort helaas ook bij het fietsen. We kennen allemaal het Simson reparatiedoosje. Voor nog geen tientje alles bij de hand om je band te plakken. Een ander setje doet daar nog een 15-delige multitool bij. Kun je je nog net wat beter helpen. Verder natuurlijk bandenlichters, plakkers, een rasp en lijm. Het setje kost 27 euro. Kijk hier.
fieteser
  • Na het plakken komt het weer oppompen van de band. En dan blijkt dat niet ieder ventiel hetzelfde is. Investeer daarom een kleine 7 euro in deze nippel verloopset. De set bestaat uit drie ventieladapters en drie luchtpompadapters. Hiermee kun je niet alleen alle fietsbanden oppompen. Ze passen ook op voetballen, luchtbedden en meer. Bekijk de set hier.

Nog meer handigs

  • Op vakantie in eigen land? Dan is de ANWB Knooppunter een leuke gadget. Zet hem vast op het stuur van je fiets. Klem er een routekaartje in vast en je kan niet meer verdwalen. De houder is compact en water- en winddicht. Hij kost een tientje. Bekijk hem hier.
fietsen
  • Losse fietslampjes werken vaak op een batterij. Nadeel is dat die na de vorige vakantie altijd leeg blijkt te zijn. Deze waterdichte lampjes hebben daar geen last van. Je kunt ze namelijk via een usb-poort weer snel opladen. Wel even aan denken voordat het donker is. Je hebt voor 23 euro zowel voor als achter licht. Bekijk de lampjes hier.
fietsen
  • Nooit meer verdwalen? Dan heb je fietsnavigatie nodig. Dat kan via een app op je mobiel. Je kunt er ook voor kiezen om een Garmin op je stuur te zetten. De Garmion Edge 530 wijst je niet alleen de weg. Het ding doet ook aan dynanische fietsmonitoring. Zie hoe de hitte en hoogte een effect hebben op je prestatie en hoe lang je klim nog duurt. Krijg desgewenst verbeterpunten. Kortom, je kunt er vanalles mee. Deze Garmin kost 287 euro. Kijk hier.
fiets

Op zoek naar een handige fietsendrager voor op je buscamper? Kijk dan eens naar deze wegdraaiende Van-Swing van Memo.

Lekker fietsen in Duitsland? Dit land kent vele mooie fietsroutes. Wij tippen de Badischer Weinradweg.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant