VW T6

Volkswagen T6 terug voor brandgevaar

Nieuws

Volkswagen roept wereldwijd 33.751 bussen van het type T6 terug. Bij exemplaren met een elektrisch sluitende achterklep en schuifdeur kan door een productiefout kortsluiting ontstaan. De dealer lost het probleem in een uurtje voor je op.

Brandgevaar door lekkage

Het gaat om exemplaren met een korte wielbasis die zijn uitgerust met een elektrisch sluitende achterklep en schuifdeur. Bij de bussen die zijn gebouwd tussen 23 juli 2015 en 13 mei 2019 is er kans op kortsluiting en daarmee brandgevaar. Boosdoener is een niet helemaal strak sluitend rechter zijpaneel. Met name bij het reinigen van de bus met een hoge drukspuit kan op die plek water naar binnen lopen. Als dat herhaaldelijk voorkomt, beschadigt het kastje dat zorgt voor de aansturing van de elektrische achterklep. Er ontstaat dan een zogenaamde onvolledige kortsluiting. Als daar vervolgens door open ramen of deuren lucht bijkomt, kan dat brand tot gevolg hebben.
Het verhelpen van de lekkage bij de Volkswagen ‘T6 duurt ongeveer een uur. De dealer maakt de plek waterdicht. De code voor deze terugroepactie is 58D7. Geplande start is voorzien op 22 juli. Een afspraak is online in te plannen. Ook eigenaren met een Volkswagen met EA189 dieselmotor zijn in afwachting van een terugroepactie. Het wachten is nog op het beschikbaar komen van de benodigde aanpassingen. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de Volkswagen-dealer of de klantenservice op 0800 – 555 7000 (gratis) of info@volkswagen.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant