ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Volkswagen California XXL op Crafter
Volkswagen California XXL op Crafter
Campers

Volkswagen California XXL op Crafter

  1. 11 augustus 2017, 17:00
  2. 0 Reacties

Volkswagen laat op de komende Caravan Salon voor het eerst de California XXL zien. Basis is de Crafter. Inspiratiebron is de bestseller uit eigen huis.

California XXL eerste grotere camper VW

VW bouwt tot nu alleen de VW T6 zelf om naar camper. Voor een maatje groter moest je bij andere fabrikanten zijn. De ontwikkelingskosten waren simpelweg te hoog om eraan te kunnen beginnen. Daarbij komt dat de productie-capaciteit van campers door de populariteit van de Califonia constant volledig benut wordt. Geen ruimte dus om nog iets anders te bouwen.

Maar ook VW is de gigantische verkoop van campers en dan met name buscampers niet ontgaan. Daar komt bij dat de nieuwe Crafter erom schreeuwt om hem om te bouwen. Westfalia en HRZ gingen VW al voor. Dus het lijkt ons dat deze California XXL veel meer is dan een studie, zoals VW nu laat weten. Wij denken dat ze de reacties op de Caravan Salon zullen bekijken en zijn die positief, dat zullen ze zeker zijn, dan gaat hij gewoon in productie.

California XXL interieur

Met hefbed?

Veel is nog niet bekend. VW zegt in het persbericht dat de California als voorbeeld diende voor de XXL. Maar bekijk je de foto’s dan is daar niet veel van te zien. Zo heeft de XXL over de gehele lengte van de bus stahoogte. Dat komt mede door het vaste verhoogde dak met stompe neus. Aerodynamisch en te voorzien van een extra bed, aldus VW. Dat brengt het aantal mogelijke slaapplaatsen op vier. Of hij die ook standaard krijgt is nog niet duidelijk. We denken terug aan de Sven Hedin, met de good old LT als basis. Die kende een versie met hefbed. Dat zou in de XXL ook heel goed passen. Dat zou ook het dakraam aan de voorkant van het dak verklaren, dat open kan. De nieuwe Sven Hedin en de Florida, eveneens op Crafter,  hebben andere oplossingen voor het bed in petto. We gaan het zien in Düsseldorf. Volkswagen staat in hal 16, stand D22.

www.volkswagencampers.nl

 

XXL

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS