Hymer Vision Venture

Vision Venture: conceptcar van Hymer

Campers

Hymer ontwikkelde de Vision Venture camper samen met o.a. BASF. Uniek op het gebied van autarkie, Leichtbau en design. De camper van 2025.

Vision Venture is de toekomst

De vierwielaangedreven Vision Venture heeft de nieuwe Mercedes Sprinter als basis. In eerste instantie denk je een buscamper te zien. Maar dat is alleen het voorste stuk van de Sprinter. Hij ziet er zeer gelikt uit, met een mooie overgang tussen de cabine en het achterste deel. Van de cabine herkennen we de deuren en de grill als die van de Sprinter. De voorruit is naar voren verplaatst. De rest is allemaal nieuw ontwikkeld. Volgens Hymer is de Vision Venture niet in een bestaande campercategorie te vatten.

Vision Venture interieur

Uit de 3D-printer

Voor het maken van een aantal onderdelen is een 3D-printer gebruikt. Het rubberachtige materiaal is erg sterk. We zien onder andere een dergelijke laag in de wielkasten. Voor de lak is de Chromacool-technologie van BASF gebruikt. De lak zorgt ervoor dat de oppervlakte van de camper tot 20 graden minder warm wordt. Daardoor is het in de camper tot 4 graden koeler. De Vision Venture is daarbij niet eens wit, maar stoer groen.

Vision Venture exgterieur

Opblaasbaar slaapdak

Aan de ontwikkeling van de Vision Venture is sinds oktober 2018 gewerkt. Onder andere door SYN. Dezelfde mensen die de Smoove van Niesmann+Bischoff bedachten. Op het dak zien we een slaaphefdak. De zeven centimeter dikke wanden van dit hefdak hebben een zeer goede isolatie. Je blaast ze binnen zeven minuten op met naar keus warme of extra koud lucht. Het dak is tevens de toegang tot het eigen dakterras. Bovenop het hefdak de modernste zonnepanelen voor het zo lang mogelijk zelfstandig kunnen staan.

Vision Venture slaaphefdak

Dakterras en veranda met bbq

Voor het interieur is ook iets nieuws bedacht. Daarbij is er goed geluisterd naar de wensen van camperaars. En er is verder gekeken naar de vele zelfbouwprojecten. Een flink ruimtegevoel en een zitgroep achterin onder een groot panoramaraam. Achter geen deuren, maar een grote klep. Deze gaat naar beneden open en vormt een veranda. Compleet met uittrekbare elektrische bbq.

Vision Venture veranda

Keuken-trap

De keuken is uniek qua vorm. Hij lijkt op een trap. En dat is precies waarvoor je hem kunt gebruiken. Het is de toegang tot de bedden in het slaaphefdak. De treden zijn voorzien van verlichting en bieden veel opbergruimte. Zo zit er ook de koelkastlade in. We zien in de hele camper een twintigtal materialen. Van leer en hout tot aan bamboe en hoogwaardige kunststoffen. Aan de wanden een railsysteem om de camper een persoonlijk tintje te kunnen geven. Bij de office-space in het interieur ook een magneetwand.

Viseion Venture keuken

Variabel en compact bad

De sanitaire ruimte is maximaal variabel en compact. De zijwand klapt met wastafel weg. Zo is er ruim plek om te douchen. We zien een regendouche en natuursteen. In werkelijkheid is dit een combinatie van een heel dun laagje steen en kunststof. Zo dun dat het zelfs vouwbaar is. De vloer met beton-look loopt door in de douchecabine. Geen drempel of opstapje dus.

Vision Venture rear

Een aantal elementen uit de Hymer Vision Venture zullen we ongetwijfeld over niet al te lange tijd terug zien in de seriemodellen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!