wintertips

Vijf wintertips voor koelkast en toilet in de stalling

Nieuws

Gaat de caravan of camper de stalling in voor zijn winterslaap? Thetford heeft 5 handige wintertips voor je koelkast en je toilet. Kun je bij de eerste zonnestralen weer meteen zorgeloos op vakantie.

Wintertips voor de winterstalling

Toilettip 1: Grote schoonmaak: Een van de belangrijkste dingen die je moet doen, is ervoor zorgen dat je caravan of camper fris en schoon de winterstalling in gaat. In het Thetford-assortiment vind je drie producten die de grote schoonmaak gemakkelijker maken. Gebruik Bathroom Cleaner voor alle kunststof oppervlakken. Wrijf het oppervlak na met een zachte droge doek voor een mooie glans. Gebruik Toilet Bowl Cleaner voor de binnenkant van de toiletpot en Cassette Tank Cleaner om de afvaltank op gezette tijden schoon te maken. Dit product verwijdert gemakkelijk aanslag en verlengt de levensduur van je afvaltank.

Toilettip 2: Laat geen water achter in de tank
Zorg dat er geen water meer in je caravan of camper zit als je hem naar de stalling brengt. Niet in de schoonwatertank, de grijswatertank en ook niet in de vuilwatertank/afvaltank. Heb je een toilet met een eigen spoelwatertank? Spoel die dan goed uit, zodat alle aanslag is verwijderd. Maak hem daarna helemaal leeg voordat je de camper of caravan in de stalling zet.

Toilettip 3: Ventileer
We raden je aan om de afsluitschuif open te laten staan tijdens de winterstalling, ter voorkoming van schade aan de schuif, en om de dop van de schenktuit los te draaien zodat de afvaltank kan ventileren. Door de afsluitschuif open te laten staan, voorkom je dat de toiletafdichting uitdroogt.

Toilettip 4: Onderhoud van de rubbers

Spuit de afdichting en afsluitschuiven van de afvaltank regelmatig in met Seal Lubricant van Thetford, ook voordat je de caravan of camper in de winterstalling zet. Dit product is speciaal ontwikkeld voor Thetford-toiletten en absoluut veilig in gebruik. Geschikt voor deurafdichtingen, sloten, scharnieren, luifelrails, fietsen enz., om piepen, kraken of lekken te voorkomen.

Koelkasttip: Maak de koelkast winterklaar
Het is aan te raden de deur van de koelkast en die van het vriesvakje open te laten staan in de winterstalling om nare geurtjes en schimmelvorming te voorkomen. Externe deuren zijn voorzien van een slot voor in de winterstalling.

In de gebruikershandleidingen van Thetford vind je een uitgebreide beschrijving van deze tips voor de winterstalling, en ook hoe je de camper of caravan in de winter kunt gebruiken.

www.thetford-europe.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!