Frana plekje

Vijf keer ontdek je Franse plekjes

Onderweg

Frankrijk hoort al jarenlang bij onze meest favoriete vakantielanden. Er blijft veel te ontdekken, ook al ben je er vaker geweest. We stellen je vijf Franse plekjes voor, waar je kunt genieten van de natuur. Met de bijbehorende campings, die niet ‘hutje-mutje’ zijn. 

De Drôme

Deze streek in het zuidelijke deel van Frankrijk is nog relatief onbekend. Dit gebied is te vinden midden in de Provence met uitgestrekte lavendelvelden. Aan de voet van het Saint Maurice gebergte liggen pittoreske dorpjes. Je kunt er nougat en olijven proeven. En natuurlijk lavendel ruiken. En dat alles in een zee van ruimte en rust. Op Camping Huttopia Village Dieulefit o.a. accommodaties van ‘canvas en hout’. Uitkijkend over de lavendel met campingstandplaatsen, midden in het bos.
Franse plekjes

Franse plekjes: de eilanden

De Franse plekjes zijn niet compleet zonder de eilanden. Hier kilometers stranden en wakker worden met het ruisen van de zee. Dat ervaar je bijvoorbeeld op Ile de Ré, een van de eilanden voor de Atlantische kust van Frankrijk. Huur een fiets –dat kan in alle soorten en maten – en trek er op uit. Er is veel te ontdekken, zoals de oestercultuur, de zoutmoerassen of de lokale markt in Ste-Marie-de-Ré. Tussen de pijnbomen een uitgebreid netwerk van fietspaden. Huttopia Côte Sauvage (foto onder artikel) ligt in de beschermde duinen, direct aan zee.

Franse Alpen

Kletterende watervallen, snelstromende rivieren en imposante bergtoppen. De Franse Alpen bieden een indrukwekkend landschap. Natuurlijk is er de Mont Blanc, maar bezoek zeker ook eens natuurgebied Parc National des Ecins. Wie bergwandelingen en mountainbiken ziet zitten, is hier aan het juiste adres. Ook kayakken, paragliden of klimtochten kun je hier op het programma zetten. Het is ook nog eens een van de meest zonnige regio’s van het land. Camping Huttopia Vallouise ligt hier op 1.200 meter hoogte midden in het berggebied, uitkijkend over alle bergtoppen.

De Ardèche

Vernoemd naar de gelijknamige rivier. Een van de populairdere Franse plekjes. Een geliefde regio bij de Nederlandse vakantiegangers. De rivier voert door een zeer afwisselend landschap. Van lieflijk naar ruig. Ideaal voor talrijke watersporten. Kanotochten door de Gorges de l’Ardèche bijvoorbeeld. Het ruim opgezette Village Huttopia Sud-Ardèche (foto boven artikel) is gebouwd op natuurlijke terrassen. Dat staat garant voor een prachtig uitzicht op de omringende natuur.

Kastelen

Midden in de streek Tourine ligt het Lac de Rill. Een prachtige groene omgeving vol rust en sereniteit. Op een steenworp afstand de Loire-kastelen. Deze zijn prima per fiets te ontdekken. Een kanotocht maken kan hier natuurlijk ook. Huttopia Lac de Rillé is een perfecte uitvalsbasis om het culturele erfgoed van de Loirevallei te ontdekken. Natuurlijk zijn er veel meer mooie Franse plekjes te ontdekken. Zoals de stille vakantiestreken op Frankrijk.nl
Franse plekjes

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant