vignetten

Vignetten iets duurder in 2020

Nieuws

Voor Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië heb je een tolvignet nodig. De prijzen van de verschillende vignetten gaan voor 2020 licht omhoog.

Vignetten en prijzen Oostenrijk

De vignetten die je nodig hebt om in Oostenrijk op de snelweg te mogen rijden, worden voor 2020 iets duurder. Het jaarvignet gaat met 1,90 euro omhoog naar 91,10 euro. Een vignet dat twee maanden geldig is, gaat met 60 cent omhoog naar 27,40 euro. Een vignet van tien dagen gaat 9,40 euro kosten en is daarmee 20 cent duurder. Ook de vignetten voor motorrijders stijgen in prijs. De nieuwe prijzen zijn respectievelijk 36,20 (een jaar), 13,70 (twee maanden) en 5,40 euro (tien dagen).

Digitaal vignet Oostenrijk

Oostenrijk kent ook een digitaal vignet. Geen geplak meer, maar wel je reis vooraf plannen. Omdat de consument het recht heeft om zich binnen twee weken na aankoop van het vignet te bedenken en de post er drie dagen over doet, gaat een digitaal vignet pas achttien dagen na aankoop in. Koop je het digitaal vignet bij een ADAC-winkel, dan vervalt deze bedenktijd. Lees hier hoe je het vignet kunt aanvragen.

Extra betalen en tolvrij

Los van het vignet kent Oostenrijk een aantal wegen en tunnels waar je extra voor moet betalen. Het gaat hierbij om de Brenner-, Tauern- en Pyhrsnelweg. En de Arlberg- en Karawankentunnel. Ook hiervoor kun je digitaal betalen, waardoor doorrijden zonder te stoppen mogelijk is.

Ook zijn er wegen waarvoor per 15 december 2019 geen tol meer wordt geheven. Dat zijn:

  • Inntalautobahn A12 (grens Kufstein knooppunt Kufstein-Süd)
  • Westautobahn A1 (grens Walserberg knooppunt Salzburg Nord)
  • Rheintal/Walgau-Autobahn A14 (grens Hörbranz knooppunt Hohenems)
  • Linzer Autobahn A26 en Mühlkreisautobahn A7 (omleiding)

Zwitserland

Voor Zwitserland is er één vignet, het jaarvignet. De prijs blijft met 40 Zwitserse franken gelijk. Omdat de frank is gestegen ten opzichte van de euro, is het nieuwe 2020 vignet toch 1,50 euro duurder geworden. Je bent nu 38 euro kwijt. In tegenstelling tot Oostenrijk heb je voor Zwitserland een extra vignet nodig voor een aanhanger of caravan.

Vignetten Slovenië

De prijzen van de 2020-vignetten zijn niet gestegen. Voor een jaarvignet betaal je 110 euro. Een maandvignet kost 30 euro. Een vignet dat zeven dagen geldig is kost 15 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant