ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Vierwielbeurs met record aantal bezoekers
Vierwielbeurs met record aantal bezoekers
Beurzen

Vierwielbeurs met record aantal bezoekers

  1. 6 juni 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Zoals de Caravan Salon de grootste beurs is op kampeergebied, zo is de ‘Abenteur & Allrad’ de grootste voor avontuur en vierwielaangedreven voertuigen. Dat die populair zijn blijkt. Op de eerste dag van de 20ste editie kon met 23.400 bezoekers een nieuw bezoekersrecord de boeken in.

Volop 4×4 aanbod

Driehonderd aanbieders van over de hele wereld stonden van 31- 5 tot 3-6 klaar om hun manier van van de gebaande paden afgaan te promoten. In Bad Kissingen kon je daarvoor alle benodigdheden zien. Van voertuigen tot accessoires. Vierwielaandrijving is populair, niet alleen bij bezitters van zogenaamde SUV’s. Ook steeds meer campers zijn leverbaar met aandrijving op alle vier de wielen. En steeds meer camperaars zien de voorzdelen die dat heeft. Niet voor niets zijn bijvoorbeeld meer dan de helft van alle VW California’s die van de band rollen tegenwoordig voorzien van allradantrieb.

vierwiel beurs

Volkswagen was dan ook trots aanwezig, evenals Land Rover. Jeep en Toyota waren er vorige keer nog bij, maar ontbraken dit jaar. Wel erbij waren merken als Terracamper, Westfalia, Campmobil Schwerin, Fischer Wohnmobile, Seikel en voor het eerst -hulde-, ons eigen Tonke. Opvallend was dan weer het ontbreken van de Defender. Na zijn productiestop schoten de prijzen omhoog. Maar op de beurs was hij nergens te bekennen.

Van daktent tot overlander

Wel aanwezig de nodige pick-ups. Met een wooncabine in de bak ook prima als camper inzetbaar. Al kun je ook ervoor kiezen om in de bak wat spullen te zetten en er een daktent overheen te plaatsen. Daarvoor heeft Vanessa een mooie oplossing. Daktenten zijn sowieso het bekijken waard. Ze staan snel en je hebt er onderweg geen extra plek voor nodig. Thuis zet je hem rechtop in de garage. Aan het andere uiteinde natuurlijk de grote jongens, de overlanders of expeditievoertuigen. MAN, Iveco, Unimog er is genoeg keus. Je komt dan uit bij merken als het Nederlandse Bliss Mobil, Bocklet, Unicat en Bimobil.

Naar de site

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Beurzen, Onderweg NIEUWS