ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Vernieuwde Nomad van Dethleffs
Vernieuwde Nomad van Dethleffs
Caravans

Vernieuwde Nomad van Dethleffs

  1. 6 juni 2019, 17:00
  2. 0 Reacties

De revolutie van de klassieker, zo omschrijft Dethleffs de nieuwe Nomad caravan. Binnen is alles compleet anders. Een nieuw interieurontwerp, een nieuwe keuken. Kortom: een volledige make-over.

Perfect evenwicht

Aan de buitenkant zie je het er niet meteen vanaf. Hoewel, met de nieuwe design achterbumper, een chroomstrip aan de zijkant en dito rangeerhandgrepen ziet hij er toch anders uit. In het nieuwe modeljaar krijgt de populaire Nomad-serie een compleet nieuw interieur. Niets blijft bij het oude. Dethleffs heeft een perfect evenwicht gevonden tussen klassieke schoonheid, praktische inzetbaarheid en modern design. Zonder schreeuwerig of afstandelijk te worden, kunnen begrippen als ‘degelijk’, ‘conservatief’ of ‘sober’ de prullenbak in. Vijftig is het nieuwe dertig: de doelgroep voor deze caravan zijn actieve stellen waarvan de kinderen de deur uit zijn. Die waarderen de moderne inrichting met persoonlijke touch. Deze bevalt namelijk ook over tien jaar nog steeds.

Dethleffs Nomad 2020

Twaalf indelingen

De Nomad-serie bestaat uit twaalf indelingen. Twee daarvan zijn helemaal nieuw. Er is ruime keus uit indelingen met tweepersoons of enkele bedden. Komt er bezoek of gaan de kinderen toch mee, dan zijn er gemakkelijk extra slaapplaatsen te creëren. Er zijn ook drie royale kinderbedindelingen. De opbouwlengte loopt van 5,05 tot 8,05 meter. De breedte is – afhankelijk van het  model – 2,3 of 2,5 meter. Van compact tot ruime tandemasser (op de foto’s hierboven de 650 RQT) voor het hele gezin. Er is keus uit drie verschillende stofferingen. De nieuwe keuken heeft behalve een handige apothekerskast ook een grote koelkast.

Noad 2020 DethleffsNieuw: Nomad 490 BLF en 490 EST

De 490 BLF heeft – naast het tweepersoonsbed – de badkamer in de lengte met een open wastafel achterin. Hij is 2,3 meter breed en nog geen 5,9 meter lang. Opvallen doet de keuken voorin (foto hiernaast). Dat zorgt voor veel ruimte en bewegingsvrijheid in de caravan. De keuken heeft het idee van een open woonkeuken. Door het royale raam in het dak erboven komt veel daglicht. De zithoek staat in het midden. De achterzijde met badkamer en slaapkamer is met een deur te scheiden van de rest.

De 490 EST (op foto boven artikel) heeft enkele bedden en een totale lengte van 7,29 meter. De bedden zijn meer dan 2 meter lang. Meest opvallende aan deze indeling is de grote badkamer over de gehele breedte (2,3 meter) aan de achterzijde. Focus bij deze indeling ligt op het slaapcomfort en de badkamer. De laatste maakt indruk door zijn afmetingen en indeling.

Standaard op de Nomad o.a. een antislingerkoppeling en zelfstellende remmen. De nieuwe Nomad is er vanaf 23.950 euro.

www.dethleffs.nl

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Caravan Dethleffs, Caravans NIEUWS