Verbazingwekkende Go van Sylvansport

Vouwwagens

De Go van Sylvansport lieten we hier, op de dag af drie jaar geleden, voor het eerst zien. Een blikvanger waar alles in of op meegenomen kan worden. Te gebruiken van tent tot aanhanger voor tuinafval. Onder het motto “Coolest Camper Ever”.

Go zorgt voor verbaasde blikken

Een tekst die trots op de zijkant van de Go geschreven staat. In de 385 kilo lichte vouw-tent-aanhanger combinatie kun je zonder probleem je kano, kayak, boot, moter, quad, tuinafval, fietsen, scooter en (ja we halen hem er gewoon weer bij) je surfplank kwijt. We spraken drie jaar geleden al onze bewondering uit over de gebruiksmogelijkheden. Toen schreven we dat we de vergelijking met een Zwitsers zakmes wel begrepen.  En al die verbaasde blikken op de camping, “wat heeft die nou achter zijn auto hangen”, lijken ons helemaal leuk.
Go 2

Europese dealer

Het is overigens geen Zwitserse uitvinding. Sylvansport is een Amerikaanse denktank die zich bezig houdt met outdoorspul. Nadat hij een hele tijd alleen online te bestellen was vanuit de States, is er nu een Europese dealer gevallen voor de charme van de Go. Die kwam heel toevallig op de site van Sylvansport terecht en wist meteen, die wil ik hier hebben. Het Duitse bedrijf Movera is vanaf nu officieel de vertegenwoordiger van het merk en voor Europa de plek waar hij te koop is. Ze hebben ook dealers in ons land.

Op het dak past een Thule bagagedrager en het kan tot 70 kilo belasting aan. Verder is alles aan de Go lichtgewicht. Het frame, de velgen, aluminium, plastic, niks is zwaar. Je zou waarschijnlijk helemaal vergeten dat je hem achter de auto hebt hangen, als niet iedereen zo naar je keek. Het gemak waarmee je van de aanhanger een tent maakt met slaap- en woongedeelte moet je gezien hebben om het te geloven. Als je wilt tover je een bed tevoorschijn met een breedte van drie meter.

In cijfertjes

Hij is dus 385 kilo of 430 licht, afhankelijk van de uitvoering. Hij mag nog eens 365 kilo/570 kilo aan bagage meenemen.  Maten lxbxh 3,5 bij 1,9 bij 1,3 meter in gesloten toestand. Opengeklapt worden dat 3,9 bij 3,1 bij 2,7 meter. Er zijn diverse opties verkrijgbaar van keuken tot motorklem. De Sylvansport GO uit de USA is er bij Movera vanaf 12.000 euro. De afneembare tent zit op een bodemplaat van 1,22 bij 2,13 meter. Onder die plaat een flinke bagageruimte voor al je spullen. Van quad tot fietsen. De tent heeft in het midden woonruimte en aan twee zijkanten een slaapgedeelte. Daarin matrassen die zichzelf opblazen. Over het trapje naar binnen span je een grote weersbestendige luifel.
Naar de site van Sylvansport.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant