veiligheidsregio

Veiligheidsregio’s versoepelen maatregelen

Nieuws

Veiligheidsregio Brabant heft per direct het verbod op recreatief overnachten op. In Zeeland gaat het langzamer. Daar opent 15% van de capaciteit. Je bent welkom mits aangesloten op het riool.

Veiligheidsregio’s komen met nieuwe noodverordening

Gisteren versoepelden enkele Veiligheidsregio’s de genomen maatregelen. In Brabant werd het verbod op recreatief overnachten per direct opgeheven. Je mag in Brabant dus weer kamperen. Wel moet je anderhalve meter afstand houden. De sanitairgebouwen blijven vooralsnog gesloten. In Zeeland mogen recreatiebedrijven maximaal 15% van hun capaciteit verhuren. Er moet dan wel sprake zijn van eigen sanitair. En daarmee bedoelen ze een vaste aansluiting op het riool. Daarmee staan de campers en caravans voorlopig nog buitenspel. Overnachten in een camper/caravan blijft verboden. Die maatregel gaat in per 1 mei. De nieuwe noodverordening is geldig tot 22 mei. Verdere versoepeling wordt in de komende weken bekeken.

veiligheidsregio
Bootjes kijken in het Brabantse Cuijk: het mag weer.

In Rotterdam, Goeree-Overflakkee en op Voorne-Putten is dagrecreatie weer toegestaan. Campings en recreatieparken mogen open zijn van 7.00 uur tot 22.00 uur. Helaas, overnachten blijft vooralsnog verboden. Meer lezen over de maatregelen van de Veiligheidsregio’s? Lees de actuele stand per land in ons corona-artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant