Vario Perfect 900

Vario Perfect 900

Campers

De Vario Perfect-serie van de Duitse camperbouwer VARIOmobil is bezig aan zijn vierde generatie. Nu is hij er ook als superluxe negen meter lange Vario Perfect 900.

Vario Perfect-serie is vlaggenschip

De Vario Perfect is zonder meer het vlaggenschip van VARIOmobil. We lieten hier al eerder de 1000, 1100 en 1200 zien. Stuk voor stuk modellen om stil van te worden. Of je nu het imposante exterieur of het luxe interieur bekijkt. VARIOmobil bouwt dan ook campers in het zogenaamde premium-segment. Luxe, luxer en nog meer luxe. Dat doet deze camperbouwer al sinds 1983. Sindsdien rijden er ook al Porsches 911 of Mercedessen SL in en uit de grote achterkleppen van de garages. Een slide-out is standaard. Meerdere slede-outs kan natuurlijk ook. De Vario Perfect wordt volledig gebouwd naar de wens van de klant. Er is keus van 7,5 tot 12 meter lengte. En van 7,5 tot 26 ton gewicht. Het basisvoertuig is een Mercedes of een MAN.

Vario Perfect 900

Nieuwste telg in deze serie is vanaf seizoen 2021 de Vario Perfect 900. Hij staat op de Mercedes Benz Actros 1846. Daarmee heb je de beschikking over 455 pk / 335 kW. Hij is negen meter lang en weegt 18 ton. Dat heet bij VARIOmobil een compacte camper. Hij is verder 2,52 meter breed en 3,8 meter hoog. Uiteraard is hij voorzien van een hele batterij aan assist-systemen. Hij ziet er zeer strak en modern uit. Aan de buitenkant valt de zwarte band met daarin de ramen op. De carrosserie is van gfk en uitgevoerd in zilver-metallic.

Modern interieur

Het interieur past bij de buitenkant. Het is modern, met matwitte kastkleppen. Die steken lekker af bij de werkbladen in hoogglans-wit. De loungezit voorin is voorzien van zwarte lederen bekleding. Het toch al ruime interieur van de 900 krijgt er dankzij een slide-out nog wat vierkante meters bij. De keuken staat in het midden. Koken doe je op twee inductievelden. Daarnaast is er de beschikking over een koffiezetter, oven, een xxl-koelkast en natuurlijk een afwasmachine. Achterin staat het queensbed. Hier vinden we ook de badkamer, eveneens van xxl-afmetingen. De verswatertank heeft een inhoud van 400 liter. Hij heeft daardoor ook geen moeite met de standaard gemonteerde wasmachine. En wat mag dat allemaal kosten? De vanafprijs van de Vario Perfect 900 exclusief bpm is 567.340 euro.

Vario Perfect 900 keuken

Basis: Mercedes Actros, 455 pk
Afmetingen (lbh): 9/2,52/3,8 meter
Maximaal gewicht: 18 ton
Zit-/slaapplaatsen: 2/2
Prijs: 567.340 euro (exclusief bpm)

Naar de site van VARIOmobil.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant