streamline

VanMe Streamline VW buscamper

Campers

Geen bus die vaker tot camper is omgebouwd dan een Volkswagenbus. Toch is deze weer anders. De VanMe Streamline heeft namelijk slechts afgeronde vormen in het interieur.

Streamline: overal ronde hoeken

Het Hamburgse bedrijf VanMe bouwt buscampers helemaal naar wens van de klant. Op verzoek en op maat dus. Ook de klassieke indelingen kun je er bestellen. Ze hebben nu een weliswaar klassieke indeling, maar met een afwijkende vormgeving. In het interieur van de Streamline-uitvoering zien we namelijk nergens in de meubelbouw een hoek van 90 graden. Alles is afgerond. Dat ziet er niet alleen verrassend goed uit; het is namelijk ook nagenoeg onmogelijk om je tegen een hoek te stoten. De 150 pk sterke VW T6 buscamper is daarmee toch weer anders dan anderen.

streamline
Ronde hoeken.

Klassieke indeling

De Streamline-indeling is klassiek voor de VW. Bank/bed achterin (merk Scopema), met daarnaast een kast. Het hefdak is optioneel. In ons land kun je er niet zonder als je kwarttarief wil. Er is keus uit een model van Reimo (slaaphefdak) of Hilo (superplat). De keuken heeft een koelkast met een inhoud van 39 liter. Boven het keukenblok een houten strip met verlichting. Leuk bedacht: deze strip is magnetisch en je kunt er ook bekers aan hangen.

Streamline VanMe
Streamline: afgeronde hoeken, magnetische bekerhouder.

De hoge kast heeft drie open aflegvakken. Om te voorkomen dat je kleren er bij de eerste bocht uit vallen, zitten er een soort gummi elastieken voor. Oogt goed. Een tafel zit er niet bij. Die is wel optioneel te bestellen. En ook die heb je nodig om aan de inrichtingseisen van een kampeerauto te voldoen. Winterkamperen met de Streamline is mogelijk; er is een 20 mm dikke X-trem isolatie aangebracht. Standkachel en huishoudaccu zijn standaard.

streamline
Keukenlade.

Zelf voor een bus zorgen

VanMe bouwt je bus graag om. Je moet er wel zelf een meebrengen. De Streamline inbouw past in een VW T6 en 6.1. Er zijn meerdere combinaties mogelijk, helemaal naar wens van de klant. Dat kan behalve in een VW ook in een Sprinter, een Ducato of een 4×4. Reken voor een compleet interieur op een vanaf-prijs van 41.000 euro. Het exemplaar op de foto’s komt uit rond de 71.000 euro (ex bpm).

Naar de site van VanMe.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant