Vanlifer

Vanlifer Semi-Home, de camper volgens Tesla

Nieuws

Hij is uiteraard elektrisch aangedreven en heeft een automatische piloot. Op één acculading kan hij 500 mijl, zeg 805 kilometer, ver komen. De Vanlifer Semi Home is wat Tesla betreft de toekomst van het camperen.

Vanlifer Semi-Home op truck

Het gaat om een camperopbouw die past op de al bestaande Tesla class 8 truck. Hij heeft alles in zich – aldus de fabrikant zelf – om de eerste elektrische camper met een ruime actieradius te worden. Met slechts enkele eenvoudige handelingen is het camperdeel aan het chassis van de truck te bevestigen. Het concept staat op zes wielen. Alles wat je in een camper mag verwachten zit er in: keuken, woonkamer, toilet, bed etc.
Vanlifer Tesla
Tesla laat op haar site een aantal plaatjes en schetsen van de Vanlifer zien. Op deze site kun je ook reageren op het ontwerp. Sterke punten zijn volgens Tesla – naast een actieradius tot 500 mijl – ook de enorme besparing op de brandstofkosten. Die zou in de duizenden dollars per jaar lopen. Tesla claimt voor de Semi truck een gewicht tot aan 36 ton. Dat is meer dan voldoende om een camperopbouw te kunnen dragen.
Vanlifer

Leuke weetjes

De Vanlifer gaat gemakkelijk een miljoen kilometer mee, zegt Tesla. Hij kan namelijk ook op slechts twee van de vier aanwezige motoren gewoon blijven rijden. En in de windtunnel scoort de Semi truck zelfs beter dan een Bugatti als het gaat om luchtweerstand. Als bestuurder kun je dankzij de automatische piloot volop genieten van de omgeving. Je hoeft zelf niet meer op te letten en komt helemaal uitgerust op de plaats van bestemming aan. Je zit in het midden van de cabine, als bij een vliegtuig. Links en rechts van je monitors om zaken in de gaten te houden. Verder is het achteroverleunen en genieten.
Tesla Semi Vanlifer
Tesla laat nog weten dat de Vanlifer Semi Home met een prijskaartje van 150.000 tot 180.000 dollar echt een koopje is. Je hebt het er namelijk zo weer uit met de brandstofbesparing. Planning is dat hij nog dit jaar in de verkoop gaat. Inschrijven op een exemplaar is mogelijk bij een minimale inleg van 20.000 dollar.
www.vanlifer.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant