vakantielanden

Vakantielanden per 15 juni weer bereikbaar

Nieuws

Vanaf 15 juni verandert code oranje (bijna overal) in code geel. Daarmee wordt de regel ‘alleen noodzakelijk reizen’ opgeheven. We kunnen weer naar de meeste Europese vakantielanden.

Vakantielanden naar code geel

Het schrappen van code oranje in de landen van het Schengengebied houdt in dat toeristisch reizen en familiebezoek weer is toegestaan vanaf deze datum. Keer je terug uit een van deze vakantielanden, dan is er geen quarantaineverplichting meer. Je hoeft als terugkerende toerist dus niet langer twee weken thuis te blijven. Per 15 juni is code geel van kracht. Die staat voor: Let op, veiligheidsrisico’s. Want we moeten natuurlijk nog wel voorzichtig blijven en de geldende regelgeving – zoals afstand houden – in acht nemen.

vakantielanden

Niet voor alle vakantielanden verdwijnt code oranje. Zo blijven we vooralsnog niet welkom in Denemarken. En in Engeland blijft quarantaine verplicht. Zweden, Marokko en Turkije blijven op oranje staan. Frankrijk en Duitsland lieten eerder al weten dat de beperkingen voor Nederlandse toeristen per 15 juni zouden vervallen. Het kabinet maakt in de loop van vandaag meer details bekend. Uit een onderzoek van reisorganisatie TUI blijkt dat 68% van de Nederlanders deze zomer nog op vakantie wil. Bij ACSI gaf 90% van de ondervraagden aan dit jaar nog gewoon op vakantie te willen.

Bekijk hier welke vakantielanden bereikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant