ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Vakantie op een tropisch eiland bij Berlijn
Uit tips

Vakantie op een tropisch eiland bij Berlijn

  1. 12 mei 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Niet al te ver van huis kunnen of willen reizen en toch zin in een tropisch eiland? Kijk dan eens naar Tropical Islands in het Duitse Krausnick-Wasserburg, bij Berlijn. Daar hebben ze van een voormalige zeppelin-loods een tropisch paradijs gemaakt. Mét camping.

100.000 vierkante meter

Het is de grootste vrijstaande hal ter wereld. Hij is 360 meter lang, 210 meter breed en 107 meter hoog. De oppervlakte binnen bedraagt 66.000 vierkante meter. De totale oppervlakte is meer dan 100.000 vierkante meter. Het bedrijf Cargolifters zat er in tot aan zijn faillissement in 2002. Nu is het een waterpark met dagelijks plek voor 6000 bezoekers. Het eerste jaar kwamen er 975.000 in totaal. Het park ligt vlakbij de stad Briesen, op het terrein van het voormalige Sovjet-vliegveld Brand. Het centrum van Berlijn ligt op 60 kilometer. Aangegeven met vele borden en direct aan de snelweg is het niet te missen. De talrijke parkeerplaatsen zijn gratis. Omdat je aan één dag zeker niet genoeg hebt om alles te zien, is het fijn dat je er kunt overnachten, desgewenst met ontbijt. Je staat ook net zo makkelijk naast de hal op de camping. Met je eigen kampeermiddel zomaar op een tropisch eiland.

Tropical Islands buiten

Wellnesslandschap

Je helemaal overgeven aan het tropische wellnesslandschap, iets anders kun je eigenlijk niet. Zowel binnen als buiten is er heel veel te doen. Binnen is het 26 graden en de luchtvochtigheid zit tussen de 40 en 60%. Wandel langs de zandstranden, kom tot rust in de sauna, maak een rondje langs de vele waterattracties, bezoek het regenwoud, geniet van Island-ballooning en midgetgolf en vergeet het kanaal met stroming op het buitenterrein Amazona zeker ook niet. Jong en oud komen hier aan hun trekken. Voor de inwendige mens zijn er dertien restaurants en bars beschikbaar. Van frites en bbq tot aan cocktails; er is voor elk wat wils.

Overnachten, ook op de camping

Overnachten kan in nabijgelegen hotels of in het park zelf. Je kunt kiezen uit een gewone kamer, een Afrikaanse Lodge of een tipitent. Een Campingplatz ontbreekt ook niet. Je staat aan de rand van een bos en ziet de hal al vanaf je plaats. Een shuttle-bus brengt je gratis heen en weer. De prijzen beginnen – afhankelijk van het seizoen – bij zo’n 36 euro per nacht. Kies je voor een van de 25 tipitenten dan betaal je iets minder.

Tropical Islands

De camping heeft een shop en receptie. In de winkel koop je alles wat je aan dagelijkse boodschappen nodig hebt. Vanaf 7.00 uur zijn er verse broodjes. Ontbijten kan er ook, net als het afhalen van snacks voor de kleine trek. Op het buitenterras kun je genieten van de zon. Info over het park en uitstapjes in de buurt is gratis verkrijgbaar. Tussen 8.00 en 21.00 uur is de receptie bemand. Aankomen na sluitingstijd is mogelijk. Je kunt je dan melden bij de receptie van de hal. Vertrekken doe je uiterlijk om 11.00 uur.

Prijzen

Kies je voor de tropen zonder sauna, dan ben je 42 euro kwijt. Mét sauna is dat 49 euro. Kinderen tot 5 jaar mogen gratis naar binnen. Er zijn meer mogelijkheden, kijk daarvoor even op de site. Tropical Islands is het hele jaar door geopend. Openingstijden zijn van 6.00 uur ’s ochtends tot 00.00 uur. De sauna’s gaan pas om 9.00 uur open. Het buitenterrein is in de zomer geopend van 10.00 tot 20.00 uur. In de winter van 11.00 tot 18.00 uur. Alle verdere informatie over dit tropische eiland in Duitsland vind je op onderstaande site.

www.tropical-islands.nl

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Onderweg, Uit tips NIEUWS