vakantie

Vakantie in eigen land en ik neem mee

Nieuws

Kamperen in eigen land gaat het deze zomer helemaal worden. Logisch, want Nederland is een prima kampeerland. Wat komt er zoal van pas bij een vakantie in eigen land?

Handige vakantie-in-Nederland-spullen

Een vakantie in eigen land, dat is helemaal zo gek nog niet. Ons land heeft genoeg te bieden. We hebben zee, meren, heuvels en eilanden. En ook bossen, heide en historische steden. Je kunt qua uit eten gaan (hopelijk per 1 juni) alle kanten op. En als klap op de vuurpijl hebben we de mooiste campings van Europa. Dat gaat dus helemaal goed komen. Wat komt tijdens de vakantie in eigen land van pas? We hebben wat ideeën op een rij gezet.

  • Fietsen mee? Ja natuurlijk! Fietsen is sportief en je kunt gemakkelijk afstand houden. Er zijn in Nederland heel wat leuke en interessante fietstochten te maken. Handig om te hebben is de ‘Fietsgids Nederland’ van de ANWB. Daar staan 50 routes in met een lengte van tussen de 20 en 50 kilometer. De gids heeft 132 pagina’s. Het zijn eendaagse fietsroutes met een duidelijk kaartje per route. De gids kost 15 euro. Bekijk hem hier.
vakantie
  • Een uitdaging is de fietsroute langs de wandelroute Pieterpad. Dit pad loopt van zuid naar noord (of andersom) in ons land. Van Pieterburen naar de Sint Pietersberg. Deze 500 kilometer lange fietsroute volgt het pad. Niet helemaal, want je mag niet overal fietsen. De gids bevat 15 uitneembare kaarten en kost 20 euro. Bekijk hem hier.
  • Liever wandelen? Denk dan eens aan het Maarten van Rossum Pad. En dan bedoelen we niet de Maarten van ‘De Slimste Mens’. Je loopt vanuit Den Bosch langs Maas en Waal. Via de Veluwe naar Salland. Nederland op zijn mooist. De gids kost 20 euro. Bekijk hem hier.

Lekker eten op vakantie?

  • Lekker eten doen we ook op de camping. Superhandig daarbij is het Campingbroekzakkookboekje (8 keer woordwaarde). En dan het deel ‘koken met een wegwerp-bbq’. Helaas staat er een verkeerde beschrijving bij op de pagina van Bol.com. Want het heeft niets met Frankrijk te maken. Dat is een ander deel. Maar heb je een wegwerp-bbq? Dan maak je met dit boekje – dat in je broekzak past – het heerlijkste eten klaar. Compleet met boodschappenlijstje. En dat voor nog geen drie euro. Bekijk het hier.
  • Heb je nog geen wegwerp-bbq? Neem dan meteen deze voordeelverpakking. Je kunt hier zes dagen mee vooruit. Gevuld met 500 gram houtskool en voorzien van pootjes. Lichtgewicht met een lange brandduur. Voor zes kant-en-klare wegwerp bbq’s betaal je 37 euro. Bekijk ze hier.
vakantie

Lezen of voorlezen

  • Lekker lezen of voorlezen? De serie over Floortje kent negen delen. Dit deel heet heel toepasselijk ‘Floortje gaat kamperen’. Een vrolijk verhaal over kamperen in de tuin tijdens een logeerpartij. Het is de eerste keer dat Floortje in een tent gaat slapen. De prijs is 15 euro. Bekijk het boek hier.
  • Winnie de Poeh speelt de hoofdrol in ‘Gezellig kamperen in het bos’. Er zijn twee delen van dit kijk- en voorleesboek. Elk deel kost 16 euro. Bekijk het hier.
  • Mag het spannender? Dan moet je deze vakantie dit boek kiezen. ‘Het geheim van de verborgen camping’ gaat over Fenna. En over de beste willen zijn. Maar vooral over een nachtelijk bezoek aan een verborgen camping. Voor 14 euro krijg je een spannend avontuur van 112 pagina’s. Bekijk het hier.
vakantie
Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant