Upgrade voor AL-KO HY4 levelsysteem

Accessoires

Voor het volautomatische HY4-levelsysteem van AL-KO komt per oktober een upgrade beschikbaar. Het systeem, sinds vorig jaar op de markt, is dan te bedienen per app. Nieuw is de weegfunctie. Zo hou je het gewicht gemakkelijk in de gaten.

Ook achteraf toe te voegen

Het HY4-systeem is het eerste levelsysteem waarmee je je camper ook kunt wegen. Op de komende Caravan Salon laat AL-KO dit het voor het eerst zien. De nieuwe functie kan ook worden toegevoegd aan de nu al gemonteerde HY4-systemen. Het – zonder dat je het weet – overbeladen of foutief beladen van je (bus)camper behoort hiermee tot het verleden. Een hoger comfort, een hogere veiligheid en een lager brandstofverbruik zijn zo gegarandeerd.
AL-KO HY 4 upgrade

Voertuig specifiek

Om de precieze gegevens uit het systeem te kunnen halen, is er bij de inbouw een calibratie nodig. Daarbij worden voertuigspecifieke gegevens in het systeem ingevoerd. Het systeem kent vervolgens het maximale gewicht van de camper en de maximaal toegestane aslasten. Dit kan ook voor zogenaamde tandem-assers, met twee assen aan de achterkant.
Vervolgens is het simpel om niet over de maximaal toegestane gewichten te gaan. Bagage is optimaal te verdelen. Het gewicht kan behalve in kilo’s ook in Engelse ponden worden aangegeven. Het wegen zelf beslaat net drie minuten. Voor het wegen laat je de steunen vanuit de nul-stand naar beneden zakken. Vervolgens gaan ze weer omhoog en zijn de gewichten af te lezen. Alles geheel automatisch.
AL-KO HY4 upgrade weegfunctie

AL-KO 2link connectivity

Het AL-KO 2link Connectivity-systeem was er al voor aanhanger-chassis. Nu zorgt het ook voor de digitalisering bij de (bus)camper. De HY4 was tot nu te bedienen via de afstandsbediening. Door dit systeem met bluetooth kan het ook via een app op je smartphone. Hij is gratis beschikbaar voor Android en iOs. De app ziet er verder hetzelfde uit als de bekende afstandsbediening. De bediening is daarmee net zo eenvoudig.  En met de app heb je dus ook meteen de weegfunctie. Een wereldprimeur.
Ook zonder app kun je het AL-KO HY4 systeem blijven gebruiken. Eenvoudig te monteren, geen verlies van bagageruimte, binnen de minuut automatisch waterpas. Alles in de hoge AL-KO kwaliteit, duurzaam en onderhoudsvrij. Montage bij de gespecialiseerde dealer.
www.alko-tech.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!